hamburger-icon

Kliker.info

Peticija građana pritov zagađivanja zraka

Peticija građana pritov zagađivanja zraka

08 Septembra
23:21 2007

Stanari zgrada u mostarskoj ulici Ante Starčevića, dijelu «Centra 2» te zgrade Ledara potpisali su peticiju kojom zahtijevaju hitnu obustavu onečišćenja zraka od strane hotela Ero. Naime preko 200 građana koji su potpisali peticiju ogorčeni su činjenicom da hotel Ero već mjesecima tzv. Narodnim grijanjem prouzrokuje nepodnošljiv smrad, ali izdravstvene tegobe velikog broja stanara.

Stanari napominju kako se ujutro bude sa kašljom i glavoboljom zbog čega su njihovi prozori uglavnom zatvoreni.

-Izlazak na terase je gotovo nemoguć, zidovi fasada su počeli tamniti dok nam odjeća miriše na sumpor i smog.Preteklih mjeseci kada je bilo nepodnošljivo vruće proživaljavali smo pakao, kažu ogorčeno stanari.

Građani, koji zbog ovog načina grijanja u hotelu Ero, gube pravo na normalan život u svojim domovima, se pitaju odakle ljudima iz ovog hotela pravo da ih osuđuju na najprljaviji i najzagađeniji zrak u Mostaru.

Stanari dalje navode kako se nadaju da će peticija biti razmotrena i uvažena, a u protivnom će biti prisiljeni da zahtijevaju istragu onečišćivanja zraka od strane nadležnih službi svih nivoa vlasti.

Stanarima koji su potpisali spomenutu peticiju pridružili su se i građani iz Šantićeve ulice u Mostaru koji apeliraju na činjenicu da se iz hotela Ero otpatci mesa i drugih mesnih prerađevina bacaju u obične kontejnere koji se nalaze u ovoj ulici i koji također prouzrokuju smrad i zarazu.

 Iako je direktor Hotela u nekoliko navrata obećao kako ce navedene probleme riješiti to se nije desilo, zbog čega bi se Hotel, kako nam je potvrđeno, uskoro mogao naći i na sudu, zajedno sa odgovornim inspektorima u Gradu i Kantonu . 

Hotel Ero prošle godine dobio je prestižnu nagradu za hotelijerstvo i ugostiteljstvo «Zlatna turistička ruža» koje u kategoriji hotela velikih smještajnih kapaciteta dodjeljuje TV magazin Turizam plus u produkciji RTRS I FTV.

Samir.Đuderija (Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku