hamburger-icon

Kliker.info

Pero Bačić: Silom se protiv sile ne može

Pero Bačić: Silom se protiv sile ne može

27 Augusta
14:25 2007

Iako su članovi porodice Bačić iz Neuma najavili kako će tokom jučerašnjeg dana blokirati put u blizini crkve Gospe od zdravlja i onemogućiti održavanje zakazane manifestacije Dana općine Neum u znak protesta zbog, kako navode „otimačine njihove zemlje“ do toga ipak nije došlo. Prema riječima Pere Bačića do blokade puta nije došlo zbog toga što se on silom ne želi boriti protiv sile.

– Odlučili smo da ćemo pravdu dalje tražiti pravnim putem i da nećemo nasjedati na razno razne provokacije. Put nismo blokirali, je vjerujemo da do svoga možemo doći i civilizovanim putem, kazao je Pero Bačić.


Policajci su okupirali put prema lokalnoj crkvi

Podsjetimo porodica Bačić tvrdi da je njima oduzeto približno 300 duluma zemlje, čak 500 metara obale a za koje nikada nisu dobili novac.

-Oduzete su nam lokacije kao što je ona na kojoj se sada nalazi hotel „Stela“, zatim zemlje gdje se nalaze „Feroelektra“, „Pliva“, objekt bivše ribarske zadruge, benzinske pumpe, pa čak i neka naselja. Nikada nam ništa nije plačeno, tvrdi Pero Bačić te dodaje kako od općine Neum traži vrati ili plati njihovu zemlju.

On kaže kako su m uzemlju oteli pojedinci koji su falsifikovali dokumente, prebirali po gruntovnim knjigama, radil išta su htjeli i upisivali zemlju na koga su htjeli.


Preo Bačić: Na djelu je kriminalna otimaćina

– Mi smo bili u sudskom sporu zbog otuđivanja zemlje, međutim oni su ukinuli te sporove kako bi zemlju mogli davati kome oni hoće. To je kriminal, priča Bačić

Ekipa "Kliker infa"  posjetila je jučer porodicu Bačić u Neumu gdje smo u blizini lokalne crkve zadesili i veću grupu policajaca spremnu na intervenciju u slučaju pokušaja blokade puta

-Nakon što sam najavio blokadu puta u kuću su mi došli policajci koji su me pitali jel istina da sam to izjavio. Vjerovatno ih je toliko došlo jer sam im potvrdio da sam spreman i na takav korak, kazao je Bačić

Perina supruga Mira Bačić bila je vidno uzrujana zbog prisustva policajaca. Kaže da joj je vrlo teško zbog toga što svoje mora tražiti na ovakav način.

– To je užasno, mi nismo ni lopovi ni kriminalci pa da se tako ponašaju. Mi samo želimo ono što je naše.

 Samir Đuderija (kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku