hamburger-icon

Kliker.info

Penzioner iz St.Louisa osvojio na lutriji 254 miliona dolara

Penzioner iz St.Louisa osvojio na lutriji 254 miliona dolara

30 Januara
22:57 2007

 

Veteran 2. svjetskog rata iz St. Louisa, dobitnu je srećku kupio samo sat vremena prije izvlačenja. Na blagajni je zatražio srećku od 5 dolara a blagajnica mu je napomenula da imaju i Powerball "Quick Pick" s već kompjuterski izabranim brojevima. 

Wilson   je kupio ponuđenu srećku i osvojio jackpot. Državna lutrija je izvijestila da je to 10. najveći dobitak u cijelom svijetu koji je netko dobio na samo jednom listiću. 

Wilson i njegova 79-godišnja supruga Shirley imaju 3 odrasla sina, 59-godišnjeg Jamesa, 54-godišnjeg Williama i 53-godišnjeg Terriyja. Svi žive u St. Louisu  i cijela porodica već godinama kupuje srećke uz dogovor da će eventualni dobitak pošteno podijeliti. "Svi kupujemo obiteljske Powerball srećke, ali mama i tata ih kupuju samo kada je dobitak već prilično velik", rekao je Terry Wilson. "Mislim da je ovo prva koju je kupio u posljednjih 6 mjeseci. Srećka nas je svakog stajala po dolar, što ćemo s veseljem platiti".Nenadani dobitak je naročito obradovao dvojicu starijih sinova srećnog dobitnika pošto su tokom posljednjih šest mjeseci izgubili svoje dugogodišnje poslove.Njihov brat Terry nije gubio poslove u posljednjih trideset godina ali za to vrijeme nikada nije koristio godišnji odmor, što će sada sa zadovoljstvom nadoknaditi. Najvjerovatnije, će, kako kaže na zasluženi odmor u Australiju (Agencije/Dnevnik)

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku