hamburger-icon

Kliker.info

Parama iz BIH srbijanski PINK plasira laži da je za Markale kriv Alija Izetbegović

Parama iz BIH srbijanski PINK plasira laži da je za Markale kriv Alija Izetbegović

05 Februara
16:12 2019

Srbijanski PINK koji je pod direktnom kontrolom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovog tajkuna Željka Mitrovića nastavlja sa plasiranjem brutalnih laži o dešavanjima iz perioda agresije na Bosnu i Herecegovinu.

Mitrovićev PINK, od svog osnivanja do danas, ostao je blizak svakom vladajućem režimu u Srbiji. Danas je glasnogovornik Vučićevog režima jednako kao što je ranije bio u funkciji propagande balkanskog kasapina Slobodana Miloševića i njegove supruge Mire Marković koja je, uostalom, Mitroviću i omogućila munjevitu medijsku ekspanziju, najprije u Srbiji a kasnije na prostoru ex Jugoslavije.
 
Nakon što je PINK presudu Ratku Mladiću tretirao kao SRAMNU, danas se okomio na masakr na Markalama.
 
Mitrovićev PINK danas donosi vijest pod naslovom – “PINK.RS PODSEĆA NA MASAKR NA MARKALAMA KOJI NE SME DA SE ZABORAVI ZBOG ISTINE – Telohranitelj Alije Izetbegovića priznao da je Alija naredio ubistvo civila!“.
 
U tekstu se negiraju Haške presude i tvrdi da ne postoje dokazi da su projektili ispaljeni sa srpskih položaja.
 
Za to vrijeme, PINK od javnih kompanija sa sjedištem u Sarajevu dobija milionske ugovore na godišnjem nivou, na što smo na portalu Vijesti.ba upozoravali u više navrata. Primjerice, PINK-u je godinama unazad BH Telecoma godišnje plaćao oko 3 miliona KM za emitovanje programa u okviru platforme Moja TV. No nije samo riječ o BH Telecomu već i o drugim, kako javnim tako i privatnim kompanijama iz BIH koji zakupljuju prostor na ovoj televiziji i tako financiraju Mitrovićevu fabriku laži.
 
Vijesti.ba javljaju da je posve nejasno na osnovu čega je PINK osigurao privilegovani status u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, kao što je i neizvjesno koliko dugo će još uživati povlašteni tretman.
 
Do neke nove godišnjice i nekog novog ponižavanja žrtava.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku