hamburger-icon

Kliker.info

Papa Franjo : Sloboda govora ima ograničenja !

Papa Franjo : Sloboda govora ima ograničenja !

15 Januara
17:41 2015

papa37Papa Franjo je u četvrtak, razgovarajući s novinarima na letu za Filipine, stao u obranu slobode govora, ali je naglasio da je pogrešno provocirati druge religijskim uvredama.”Ne možete provocirati, ne možete vrijeđati religiju drugih, ne možete ismijavati vjeru”, rekao je on novinarima na letu iz Šri Lanke za Manilu.

Franju, koji je osudio prošlotjedne napade u Parizu, novinari su pitali za vezu između slobode vjeroispovijesti i slobode izražavanja.”Mislim da su obje te slobode temeljna ljudska prava”, odgovorio je, prenosi Reuters.

Sloboda govora ima ograničenja

“Svatko ne samo da ima slobodu govora, nego ima pravo i obvezu izreći ono što misli za javno dobro… Imamo pravo na tu slobodu, bez vrijeđanja”, kazao je i, kako bi ilustrirao poantu, pokazao je na svog suradnika i rekao: “Istina je da ne smijete reagirati nasilno, ali iako smo dobri prijatelji, ako opsuje moju majku, može očekivati udarac, to je normalno”, rekao je papa, kako prenosi Hina.

“Ne možete religiju drugih pretvarati u igračku… U slobodi govora postoje ograničenja”, dodao je papa.Sedamnaest ljudi, uključujući novinare, policajce i civile, ubijeno je u tri dana nasilja u Francuskoj, koje je počelo napadom na tjednik Charlie Hebdo, poznat po ismijavanju islama i drugih religija.”Pogledajte našu prošlost. Koliko smo vjerskih ratova imali? Mi smo grešnici, ali ne smije se ubijati u ime Boga. To je aberacija”, kazao je papa Franjo. (Kliker.info-agencije)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku