hamburger-icon

Kliker.info

Papa Franjo o Međugorju : ‘Ma dajte, pa zar netko stvarno misli da bi Gospa nekoga naručila da joj dođe sutra jer ona ima poruku za njega?’

Papa Franjo o Međugorju : ‘Ma dajte, pa zar netko stvarno misli da bi Gospa nekoga naručila da joj dođe sutra jer ona ima poruku za njega?’

14 Maja
09:38 2017

Papa Franjo je u subotu, nakon što je dvoje malih portugalskih pastira, kojima se prema vjerovanju u Fatimi prije 100 godina ukazala Djevica Marija, izrazio ozbiljnu sumnju da se Gospa ukazivala na dnevnoj bazi navodnim vidjelicama u Međugorju, u koje svake godine hrle milioni hodočasnika, piše The Guardian.

U junu  1981. godine šestero djece reklo je da im se ukazala Gospa, a do dana današnjeg tvrde da im se nastavila ukazivati.

– Žena koju su oni vidjeli nije Isusova majka, izjavio je papa Franjo u avionu kojim je iz Portugala letio natrag za Rim.

Papa je napomenuo da je crkvena istraga o situaciji u Međugorju bacila sumnju na tvrdnje navodnih vidjelica.

– Ja sam osobno zločestiji, više volim Madonu majku, našu majku, a ne Madonu voditeljicu odjela koja šalje poruke svakog dana, kazao je između ostalog Sveti otac, navodeći da sva ukazanja spadaju u privatnu sferu te da se od toga ne treba raditi javnu predstavu.

The Guardian navodi da bi njegova najnovija izjava mogla uzburkati duhove u BiH, u kojoj katolici sačinjavaju oko 10 posto stanovništva, a religijski turizam u Međugorju donosi velik priljev financija.

– Ta navodna ukazanja nemaju pretjeranu vrijednost, to je moje osobno mišljenje, kazao je dalje katolički poglavar.

– Pa tko misli da bi Djevica bilo kome rekla: ‘Dođi sutra u isto vrijeme na isto mjesto, imam novu poruku za tebe’, upitao je.

Ipak, nije tako odrješito otklonio mogućnost da je do ukazanja uistinu došlo 1981. godine.

– Kada je riječ o prvotnim ukazanjima djeci, izvješće manje-više kaže da se istraga o tome treba nastaviti, njih treba razdvojiti od kasnijih navodnih ukazanja, pojasnio je papa.

O navodnim ukazanjima provedeno je već nekoliko istraga, posljednja u januaru  2014. godine, a prije nekoliko mjeseci Vatikan je u Međugorje poslao posebnog izaslanika, no on nije zadužen za utvrđivanje autentičnosti navodnih ukazanja jer se time može baviti samo Kongregacija za doktrinu vjere.

(Kliker.info-Jutarnji list)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku