hamburger-icon

Kliker.info

Papa Franjo o “majci svih bombi” : “Tu napravu nazivaju majkom, što se to događa?”

Papa Franjo o “majci svih bombi” : “Tu napravu nazivaju majkom, što se to događa?”

06 Maja
23:54 2017

Papa  Franjo rekao je u subotu da se srami izraza “majka svih bombi” kakvim se naziva bomba koju su nedavno Sjedinjene Države bacile na planinsko uporište Islamske države u Afganistanu.

“Sramio sam se imena bombe, koju su nazvali ‘majkom svih bombi’ jer majka daje život, a ta bomba sije smrt”, rekao je Papa koji će 24. maja  prije summita grupe  G7 na Siciliji, u Vatikanu primiti američkog predsjednika Donalda Trumpa.

“Tu napravu nazivaju majkom, što se to događa?”, zapitao se papa u razgovoru s mladim sudionicima “Škole mira”, programa koji se odvija uz podršku talijanskog ministarstva državnog obrazovanja.

Najmoćnija američka nenuklearna bomba, GBU-43/B nazvana “majka svih bombi”, uništila je 13. aprila  uporište IS-a na istoku Afganistana i ubila najmanje 36 džihadističkih boraca, što je predsjednik Donald Trump nazvao “novim uspjehom”.

Tokom američke izborne kampanje prošle godine Papa i Donald Trump izrazili su brojne duboke razlike.

Papa je u februaru  2016. o predsjedničkom kandidatu Trumpu rekao da “Nije kršćanin osoba koja želi graditi zidove, a ne mostove”.

Na tu je izjavu Trump bijesno reagirao poručivši da je  “sramota što jedan vjerski dužnosnik dovodi u sumnju vjeru neke osobe”.

(Kliker.info-Hina)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku