hamburger-icon

Kliker.info

Otišao kralj popa : Michael Jackson umro nakon srčanog udara (Video)

Otišao kralj popa : Michael Jackson umro nakon srčanog udara (Video)

25 Juna
22:52 2009

Kralj popa, Michael Jackson, iznenadno je preminuo jučer u Los Angelesu, u 50 godini života.  Kratko nakon podneva po lokalnom vremenu, hitna je pomoć dobilia poziv da je Michael Jackson imao srčani udar.  Gregg Strenk iz losanđeleske policije rekao je da je pjevač proglašen mrtvim dva sata kasnije u medicinskom centru Sveučilišta Californije u Los Angelesu: "Trenutno se tijelo Michaela Jacksona nalazi u uredu Los Angelskog mrtvozornika.  Oni će biti u mogućnosti odgovoriti na sva pitanja o uzroku smrti."

Nakon što je vijest o smrti objavljena, bolnicu su opkolile stotine obožavatelja  ‘kralja popa’.  Bilo ih je I na bulevaru Hollywood, na poznatnom Walk of Fame.   Michael Jackson rođen je 1958, kao sedmo, od devetoro djece.  Slavu je stekao kao pjevač i plesač u obiteljskom pop sastavu Jackson 5.  Bio je zvijezda već kada mu je bilo osam godina.U svojoj solo karijeri, Michael Jackson je postao planetarna mega zvijezda.  Njegov album Thriller, iz 1982, sa hitovima Beat it, Billie Jean i Thriller, najprodavaniji je album svih vremena. 1981, Jackson je prvi puta izveo svoj poznati ples Moonwalk.  Jedan je od prvih pop izvođača koji je popularizirao glazbene video spotove.  

No, kako je vrijeme odmicalo, Jackson je postao upleten u razne kontroverze.  Imao je višestruke plastične operacije, a njegovi su kritičari počeli postavljati pitanja o Jacksonovim vrlo bliskim – i prilično neobičnim – odnosima sa djecom.  2003 godine, bio je optužen za spolno zlostavljanje 13-godišnjeg dječaka.  Dvije godine kasnije, Jackson je bio oslobođen ovih optužbi, no karijera u je pretrpila značajan udarac, a imao je ifinancijskih problema.  Michael Jackson planirao je ove godine održati oko 50 koncerata, koji su trebali ponovno pokrenuti njegovu karijeru. Prvi koncert bio je planiran za 13. srpanj, a turneja je trebala trajati do ožujka.  Karte za ove koncerte bile su rasprodane.  Michael Jackson bio je oženjen dva puta.  1993 godine oženio je Lisu Marie Presley,  kćer Elvisa Presleya. Razveli su se 1996.  Te iste godine, oženio je Debbie Rowe, od koje se razveo tri godine kasnije.  Michael Jackson imao je troje djece. (Kliker.info-VoA)

 

 
Oznake
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku