hamburger-icon

Kliker.info

Ognjen Tadić poručio predsjedniku HDZ-a : Čoviću, odluči se! Ili Dodik ili ‘narodnjaci !

Ognjen Tadić poručio predsjedniku HDZ-a : Čoviću, odluči se! Ili Dodik ili ‘narodnjaci !

10 Novembra
17:38 2014

OGNJEN TADICPotpredsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Ognjen Tadić ocijenio je danas da nagovještaj formiranja vlasti u bh. organima, kako je dodao, po volji Saveza za promjene i političkih partnera iz FBiH, predstavlja jednu od dobrih vijesti  za sve ljude Republike Srpske.Potpisani sporazum Saveza za promjene, SDA i DF-a, kazao je, predstavlja dokument  u kojem su utvrđeni principi i ciljevi te da je potpuno jasno da svaki od tih političkih subjekata i u ranijem periodu nije bio onaj ko je od potpuno životnih tema stvarao probleme koji su doveli do ozbiljnog nerazumijevanja, koje se s vremenom pretvaralo u međunacionalni konflikt, iako za tim nije bilo nikakve potrebe.

Naglasio je da SDS ne želi da vodi polemiku s predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom, kao ni s nekim drugim strankama, već žele da rade ono što je u korist građana bez konflikata.Tadić je na pres-konferenciji u Banjoj Luci naveo i da ni s liderom HDZ-a Dragan Čović ne pokušavaju izazvati polemiku, već mu pokušavaju olakšati donošenje odluke, bez ikakvog pritiska.Čović je, kaže, ozbiljan političar koji se nijednog momenta ne bi igrao sudbinom ni svoje stranke ni hrvatskog naroda te da je na njemu da odluči hoće li ući u koaliciju “narodnjačkih“ stranaka i koje žele da prestanu svađe i da se počne nešto raditi. Dodao je da pitanja vojne imovine treba urediti na način da RS dođe do onoga što može da koristi za svakodnevne potrebe građana, kao što je to svojevremeno urađeno s kasarnom u Banjoj Luci, u kojoj je sada studentski kampus, odnosno da te objekte po svojoj želji koristi i FBiH u tom bh. entitetu.

– Sve to je dosad bilo blokirano iz potpuno nejasnih razloga – naveo je Tadić i rekao da u propisima koji će regulirati tu oblast neće biti ni prijenosa nadležnosti, niti će biti oštećena RS i njeni građani.- Oni koji  su to dosad koristili kao teme za politička spoticanja treba da objasne zašto su to radili. Iz toga će se vidjeti koliko smo svi mi bili žrtve nekolicine ljudi koji su stvarali blokadu sistema, ne zbog toga da bi, kako su govorili narodu, došlo do samostalnosti RS i drugo, već zbog toga da bi se nametnuli kao gospodari života i novca u RS i FBiH i čini sve ono što su činili u proteklom periodu – konstatirao je Tadić, navodeći da je uvjeren da “ta osovina” kako sebe sada zovu ti političari, nije dugog vijeka.Potvrdio je da Savez za promjene nastavlja i razgovore o mogućem formiranju vlasti na nivou RS-a, uvjereni da su sve stranke u tom bh. entitetu, osim SNSD-a, govorile o promjenama i žele da ih okupe oko te ideje.Tadić je naglasio da u ovom trenutku nijedan od političkih blokova u RS-u nije dostavio potpise od potrebnih 42 poslanika za formiranje skupštinske većine i nove vlasti.- I to je činjenica, a sve ostalo su spekulacije – zaključio je potpredsjednik SDS-a.

(Kliker.info-Fena)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku