hamburger-icon

Kliker.info

Odlazak dobrog čovjeka Fazlije : Neponovljivi zaljubljenik u fudbalsku loptu, rodni grad i svoj Velež

Odlazak dobrog čovjeka Fazlije : Neponovljivi zaljubljenik u fudbalsku loptu, rodni grad i svoj Velež

19 Marta
05:21 2023

Dobri čovjek Fazlija, u Mostaru i bosansko-hercegovačkim zajednicama u  Kentuckyju i cijeloj Sjevernoj Americi Americi  poznat kao neponovljivi zaljubljenik u fudbalsku loptu , rodni grad i svoj Velež, iznenada je 27. februara ove godine   napustio ovozemaljski svijet.

Pravog imena Enver Vejzović,  Fazlija  je poginuo  u saobraćajnoj nesreći ,tri sedmice prije svog 76. rođendana, a sahranjen je 1. marta u  Louisvilleu, američkom  gradu  koji mu je  , nakon izbjegličke golgote, prije 27. godina ,poželio dobrodošlicu i pružio utočište.

U pomenutom gradu je zaradio i zasluženo penziju, a u bosansko-hercegovačkoj komuni će ostati upamćen kao prijeratni fudbalski sudija koji je nesebično sebe davao u izgrađivanju pokidanih veza između FK Velež i njegovih navijača i simpatizera rasutih širom svijeta. Od samog početka pa do kraja bio je među onima koji su inicirali, pripremali i širili ideje proizašle iz organizacije kulturno sportske manifestacije Crvena noć za Sjevernu Ameriku posvećenu najdražem klubu.

O ovim ali i drugim bitnim momentima iz Fazlijinom života , na njegov rođendan, 18 marta  je  podsjećeno, govoreno i evocirano u kultnom cafe baru Joker u Louisville, koji je da podsjetimo idejno i komandno mjesto  Veležove noći u Americi, čime su se familija, rodbina i prijatelji oprostili od dobrog čovjeka koji je iza sebe ostavio puno ljubavi i dobra.

(Kliker.info)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku