hamburger-icon

Kliker.info

Od ujedinjenja dva HDZ-a još ništa!

Od ujedinjenja dva HDZ-a još ništa!

02 Jula
14:38 2008

Lider HDZ-a BiH Dragan Čović ustvrdio je prilikom radnog posjeta Livnu da će se dva HDZ-a u BiH ujediniti za najmanje za pet mjeseci, te da će Hrvati do kraja ove godine imati jaku stožernu stranku!

– Baš kao što smo bili složni početkom 90-tih godina, očekujem da ćemo i ovaj put ponovno okupiti hrvatske snage ukoliko želimo promijeniti dvoentitetsko uređenje države koje ide na štetu hrvatskog naroda.

Istakao je da su hrvatskih lideri u vezi s ujedinjenjem dva HDZ-a

ovih dana, a i posljednjih nekoliko mjeseci imali na desetke razgovora o tome.

– Tako je prije mjesec dana i razgovor u Zagrebu imao za cilj stvaranje jedne stranke, koja bi se zvala HDZ BiH, što više nije upitno. Jedino se nismo dogovorili oko nekih tehničkih problema – rekao je Čović.  
Naglasio je kako je Hrvatima u BiH uistinu treba jaka stožerna stranka koja će se u  skorim ustavnim promjenama izboriti se za njihovu ravnopravnost. 
– Danas u BiH nema niti jedne hrvatske stranke koja različito vidi budućnost BiH. Kada su se hrvatske stranke usaglasile oko ovoga pitanja, onda su sva druga pitanja trivijalna. Vjerujem da možemo prevladati i osobne nesuglasice između članova dvaju HDZ-a koje su nanijele veliku štetu kako strankama tako i hrvatskom narodu u BiH – rekao je Čović. Cijeni da su i iz Zagreba stigle poruke koje idu upravo u pravcu ujedinjenja dvije stranke i jačanja hrvatske pozicije.

– Ja sam siguran da ćemo prevladati sve probleme, a moj doprinos u cijelome ovom procesu bit će takav da na kraju nema poraženih, odnosno da smo svi pobjednici –  zaključio  je Čović. 

Komentirajući izjavu Čovića, lider HDZ 1990 Božo Ljubić rekao je da ne može doći do ujedinjenja s politikom zbog koje i morala biti osnovana  stranka na čijem je čelu. 

– Još manje dolazi u obzir, kako neki iz HDZBIH žele reći – povratak u HDZBIH. Ja želim reći da ja i moje kolege iz HDZ1990 nikada iz HDZ-a nismo izašli, mi samo ideju, politiku i ciljeve HDZ-a realiziramo pod imenom HDZ1990. Prema tome, ako s druge strane bude dovoljno želje i spremnosti da se vrate onoj izvornoj političkoj ideji HDZ-a mi smo spremni razgovarati o svim opcijama – kazao je Ljubić.  Naglasio je da je HDZ 1990 spreman na suradnju svima koji dijele iste političke motive.

– To je u prvom redu ravnopravna pozicija hrvatskog naroda u BiH, vjerodostojna politika, borba protiv korupcije i razvoj kao jedino jamstvo opstanka Hrvata na ovim prostorima. Ako toga nema onda netko mora ostati na političkoj sceni tko je spreman tu vjerodostojnost svjedočiti. I mi ostajemo – izjavio je Ljubić.

(Dnevni avaz) 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku