hamburger-icon

Kliker.info

Objavljena videosnimka pogubljenja 18 iračkih vojnika

Objavljena videosnimka pogubljenja 18 iračkih vojnika

04 Marta
22:02 2007

Islamistička skupina povezana s Al-Qaidom objavila je u subotu na svojoj web stranici videosnimku pogubljenja 18 iračkih vojnika, izvijestio je AP.

Na trominutnom videu snimljeno je strijeljanje pripadnika iračkih snaga sigurnosti hicima u potiljak, dok kleče u nekom polju, a organizacija zvana Islamska država Irak ustvrdila je da se radi o odmazdi za navodno silovanje jedne sunitske žene koje su počinili pripadnici pretežno šijitske iračke policije.

Snimka pokazuje 18 muškaraca, od kojih su neki u vojnim odorama, vezanih ruku i s povezom na očima, dok muški glas na arapskom jeziku čita proglas Islamske države Irak u kojem se kaže da je njihov sud naredio smaknuće jer iračka Vlada nije ispunila zahtjev da im preda policajce koji su navodno silovali sunitsku ženu u Bagdadu prošlog mjeseca.

U videu se spominje i "sveti ratnik" Abu Hamza al-Mujaher, kojeg je Osama bin Laden postavio za vođu Al-Qaidinih operacija u Iraku prošle godine, a završava strijeljanjem zarobljenika što je popraćeno povicima "Bog je velik".

Islamska država Irak nije objavila kada su oteti pogubljeni vojnici, no u ranijem proglasu je ustvrdila kako se ne radi o 14 pripadnika snaga sigurnosti, čija su tijela pronađena u petak sjeveroistočno od Bagdada. (Hina)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku