hamburger-icon

Kliker.info

Obilježena 15.godišnjica deblokade Mostara

Obilježena 15.godišnjica deblokade Mostara

01 Jula
22:48 2008

Polaganjem cvijeća na mostarskim Šehitlucima i spomen-obilježju u Sjevernom logoru, u organizaciji Jedinstvene organizacije boraca (JOB), danas je u Mostaru obilježena 15. godišnjica deblokade Mostara, javio je dopisnik Agencije ONASA.

– Grad je bio blokiran sa svih strana, sa istočne strane srpsko-crnogorski agresor, sa zapadne i sjeverne strane Hrvatsko vijeće obrane (HVO). Deblokadom smo se povezali sa jedinicama Armije RBiH na sjeveru te otvorili koridor za snadbijevanje grada hranom i municijom, rekao je predsjednik JOB-a Stari grad Semir Dizdarević.

Dodao je da su u ovoj akciji Mostar i BiH izgubila jednog od svojih najvećih sinova i boraca za slobodu grada i države Mithada Hujdura Hujku, kojeg je Predsjedništvo RBiH posthumno odlikovalo najvećim ratnim priznanjem "Zlatni ljiljan" i unaprijedilo ga u čin brigadnog generala Armije RBiH.

Polaganju cvijeća, pored predstavnika boračke populacije, prisustvovali su i ministar za izbjegle i raseljene osobe u Vladi Federaciji BiH Edin Mušić, predsjednik Gradskog vijeća (GV) Murat Ćorić, te predsjednik Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) Ramiz Jelovac.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku