hamburger-icon

Kliker.info

Obećanja: Izgranja luke Neum i koridora Vc prioritet Harisa Silajdžića i S BiH-a

Obećanja: Izgranja luke Neum i koridora Vc prioritet Harisa Silajdžića i S BiH-a

01 Septembra
04:56 2006

Izgradnja luke u Neumu i izgradnja koridora 5 c, biće prioriteti djelovanja Stranke za BiH (SBiH) u narednom periodu, izjavio je večeras u Sarajevu predsjednik Stranke Haris Silajdžić. Obraćajući se na Konvenciji SBiH, na kojoj je predstavljena politička platforma i promovirana kampanja za oktobarske opće izbore, Silajdžić je kazao kako je dokazano da takvi projekti donose nova radna mjesta i pozitivno utiču na sveukupni prosperitet i razvoj zemlje.

"Postoje sredstva, investicije, institucije i ljudi, koji su nam prijatelji i koji žele pomoći. Ali, mi moramo uraditi svoj dio posla", kazao je Silajdžić, dodajući da je osobno spreman da se posveti osiguranju novih investicija u BiH. On je pozvao građane BiH da glasaju za SBiH ne zbog njega, nego zbog sebe, jer je vrijeme pokazalo da SBiH uglavnom i uradi ono što obeća. Kako je večeras istaknuto, osnovni elementi, na kojima se zasniva politička platforma SBiH, su puni državni suverenitet, puna konstitutivnost građana, slobodan izbor identiteta i mjesta boravišta, jedinstven ekonomski prostor, jedinstven obrazovni sistem i regionalna autonomija.Na Konvenciji, kojoj je prisustvovalo oko 450 članova, simpatizera i gostiju SBiH, predstavljeni su i kandidati ove stranke za sve nivoe vlasti u BiH. Predstavljeno je devet nositelja lista za kantonalne skupštine, šest za Narodnu skupštinu Republike Srpske (RS), 11 za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH, te nositelji lista za Parlament BiH, pet iz Federacije BiH i četiri iz RS.
Kandidat ove stranke za predsjednika, odnosno potpredsjednika RS je Mirsad Mahmutović, a kandidat SBiH za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH je Haris Silajdžić. Ovom prilikom prisutnima su se obratili i čelnici i članovi Stranke, Beriz Belkić, Azra Hadžiahmetović, Remzija Kadrić, Zdenka Merdžan i Safet Halilović. Opći izbori u BiH biće održani 1. oktobra, a u ponoć i zvanično počinje izborna kampanja. (Onasa)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku