hamburger-icon

Kliker.info

Obdukcija potvrdila da je Sara Halilović zadavljena/Zašto je policija privela njenu majku Midhetu

Obdukcija potvrdila da je Sara Halilović zadavljena/Zašto je policija privela njenu majku Midhetu

30 Septembra
17:21 2006

Portparol MUP-a Zeničko-dobojskog kantona Senaid Hasić jutros je za FENU potvrdio da je obdukcijom potvrđena sumnja policije, da je djevojčica Sara Halilović (3) iz Kahrimana  kod Zenice, ubijena gušenjem. Djevojčica, čiji je nestanak prijavljen 13. rujna, pronađena je u srijedu navečer, kilometar i po daleko od kuće, na nepristupačnom šumskom terenu. "Patolozi su utvrdili da je smrt nastupila otprilike 13 do 14 dana prije pronalaska, što se podudara sa vremenom nestanka djevojčice. Inspektori MUP-a ZDK-a i FBiH u suradnji sa kantonalnim Tužiteljstvom Zenica poduzimaju radnje na otkrivanju počinitelja ovog djela", kazao je Hasić. Kako piše sarajevski «Dnevni avaz», tijelo dvoipogodišnje Sare Halilović iz Kahrimana jučer su na Odjelu patologije Kantonalne bolnice Zenica identificirali njeni najbliži.  Nekoliko mladića koji su prolazili kroz područje oko kilometar i po udaljeno od porodične kuće porodice Halilović pronašli su Sarino tijelo prekjučer oko 18 sati.
Saznajemo da su djevojčicino potpuno nago tijelo, uz pocijepanu odjeću ostavljenu nekoliko metara dalje, pronašli mještani susjednog sela, koji su kroz lokalitet Husejnovog potoka krenuli u branje gljiva. Odmah su obavijestili policiju, koja je ogradila šire područje i zabranila prilazak mjestu na kojem je nađen leš.
Iako je identifikacija obavljena tek jučer poslije podne, na osnovu odjeće i detalja poput naušnice i dječijih čarapica te boje kose bilo je jasno da je to Sara. Tijelo je pronađeno u pognutom položaju, glavom prema zemlji, u ranoj fazi raspadanja. Kako nam je potvrdio dežurni tužilac Dževad Zahirović, prikupljeni su biološki i drugi tragovi, koji će uputiti istražitelje ka otkrivanju počinioca.  – U istragu su od četvrtka uključeni i biolozi Federalnog MUP-a, a bit će obavljen niz vještačenja, od mikrobioloških, DNK, a u slučaj ćemo uključiti i vještaka ginekologa – kaže tužilac Zahirović.
Uviđaj je trajao do jučer poslije podne, ali su policajci zabranili prilazak čak i širem lokalitetu.  U tužilaštvu i policiji potvrđena nam je informacija koju smo dobili od mještana da su jučer poslije podne Sarinu majku Midhetu policajci doveli u Zenicu, ali su zvaničnici odbili komentirati da li se radi o dovođenju radi identifikacije ili nečem drugom.

(Kliker.info)

Donesena i ostavljena

Zgrčeni položaj tijela djevojčice navodi istražitelje na to da je bila skrivena u vreći ili većoj kesi, na šta navode i određeni dokazi nađeni blizu mjesta pronalaska. Ipak, zasad je, rečeno nam je, skoro nemoguće utvrditi kako je Sara prenesena do mjesta gdje je nađena.
Iskusni istražitelji i policajci, pa i novinari, jedva su stigli do tog mjesta zbog blata i nepristupačnog terena te izuzetnog nagiba i visine, pa je isključena svaka mogućnost da je djevojčica došla sama ili u nečijoj pratnji, nego je morala biti donesena na tu lokaciju.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku