hamburger-icon

Kliker.info

Obamin pobjednički govor : Vjerujemo u velikodušnu Ameriku,otvorenu prema snu imigranata

Obamin pobjednički govor : Vjerujemo u velikodušnu Ameriku,otvorenu prema snu imigranata

07 Novembra
06:22 2012

Bilo da nosite Obamin znak ili Romneyjev znak, vaš se glas čuo. Upravo sam se čuo s guvernerom Romneyjem i čestitao mu na njegovoj kampanji. Obitelj Romney je dala veliki doprinos. U nadolazećim tjednima nadam se sjesti s njim i da zajedno sagledamo kako možemo pomoći ovoj zemlji.Čestitam najbolje potpredsjedniku kojeg ijedna zemlja može poželjeti Joe Bidenu.Ne bih bio čovjek koji sam danas bez žene koja se pristala udati za mene prije 20 godina. Michelle, nikad te nisam volio više, nikad nisam bio više ponosan nego promatrajući kako se američka javnost zaljubljuje u tebe.Sacha i Malia, pred našim očima odrastate u prekrasne djevojke, baš kao vaša majka, ponosan sam na vas, ali vam moram reći da je jedan pas sasvim dovoljan.

– Znam da ponekad političke kampanje izgledaju smiješno, da su samo sukob ega, ali ako budete ikad imali priliku ići po terenu, daleko od kuće, otkrit ćete veliku energiju volontera koji idu od vrata do vrata trudeći se da svi dobiju ključne informacije. Demokracija u zemlji sa 300 milijuna ljudi može biti prljava i kontroverzna i to se neće promijeniti i ne treba, te rasprave koje imamo su oznaka naše samostalnosti. Ali, unatoč svim našim razlikama većina nas dijeli određene nade za našu budućnost. Želimo da nam djeca imaju pristup najboljim školama i da nam zemlja bude lider u inovacijama i poslovanju. Da naša zemlja ne bude ugrožena zbog promjene klime. Da imamo zemlju koju brani najbolja vojska na svijetu. Ali, također da budemo i zemlja sa samopouzdanjem u ovo ratno vrijeme. Vjerujemo u velikodušnu Ameriku, tolerantnu Ameriku otvorenu prema snu imigranata.

Ponekad ćemo se žestoko posvađati o načinu kako ostvariti te zajedničke ciljeve. Ponekad treba raditi kompromise. Naša ekonomija se oporavlja, desetljeće ratovanja se završava, duga kampanja je sada gotova. I bez obzira jesam li dobio vaš glas ili ne, slušao sam vas, i naučio sam od vas, pomogli ste mi da postanem bolji predsjednik. Večeras ste glasovali za akciju, radujem se suradnji s liderima obje stranke. Imamo puno posla za obaviti. Ali, to ne znači da je vaš posao gotov. Uloga građana u Americi ne završava izborom. Naša zemlja ima najviše bogatstva u svijetu, ali ono što nas čini posebnima su veze koje nas odlikuju, zajednička snaga koju imamo i za koju smo ginuli, to čini Ameriku velikom. Unatoč svim frustracijama u Washingtonu nikad nisam imao više nade za našu budućnost. Tražim vas da održavate tu nadu, ne govorim o slijepom optimizmu. Ne govorim o nekom priželjkivanju. Ako si voljan pošteno raditi, nije važno odakle dolaziš, koje si boje kože, jesi li invalid, samac ili homoseksualac. To je Amerika.Veći smo od sume naših pojedinačnih kvaliteta. I zajedno, uz vašu pomoć, nastavit ćemo put naprijed. Živimo u najvećoj naciji na svijetu. Hvala vam. Bog blagoslovio Sjedinjene Američke Države. (Kliker.info-agencije)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku