hamburger-icon

Kliker.info

Novi sigurnosni propust šokirao Ameriku : ‘Ko je ova budala bez zaštitnog odijela pokraj sestre zaražene ebolom?’

Novi sigurnosni propust šokirao Ameriku : ‘Ko je ova budala bez zaštitnog odijela pokraj sestre zaražene ebolom?’

16 Oktobra
20:51 2014

budala1111Tko je misteriozni muškarac bez zaštitnog odijela i s rokovnikom u rukama koji se pojavio u zračnoj luci Dallas Love Field prilikom ukrcavanja ebolom zaražene medicinske sestre Amber Vinson, pitala se američka javnost u srijedu navečer. Dok je medicinsko osoblje odjeveno u zaštitna odijela brinulo o pacijentici kako bi je iz kola hitne pomoći sigurno prebacili u avion  koji je zaraženu sestru trebao prevesti u bolnicu u Atlanti, pokraj njih je cijelo vrijeme bio muškarac bez ikakve zaštite te im je davao upute. Osim toga, bez ikakvih je problema nosio vreću s otpadom koju je preuzeo od jednog od radnika.

Nakon svega toga odletio je zajedno s ostalim osobljem i pacijenticom, pa je ponovno snimljen tokom iskrcavanja u zračnoj luci u Georgiji odakle je sestra Vinson prebačena u Sveučilišnu bolnicu Emory.Prema izvještajima ABC-a, ispostavilo se da je riječ o nadzorniku iz zrakoplovne kompanije Phoenix Air, kojom je zaražena Amber Vinson tog dana letjela.Ovaj prizor izazvao je nevjericu među gledateljima ispred malih ekrana koji su se pitali tko je osoba koja je na taj način spremna riskirati zarazu.

– U trenutku kada je avion sletio trebao je biti stavljen pod nadzor tako da nikoga ne zarazi u Atlanti. Ne bih se čudio da sljedećeg tjedna čujemo da je on nova žrtva ebole – napisao je Dean Pitts na NBC-jevoj stranici.Iz kompanije Phoenix Air koja upravlja specijalnim ‘ambulantnim’ zrakoplovima (prevezla je svih pet američkih pacijenata iz zapadne Afrike u SAD) poručili su da je ovaj čovjek ustvari cijelu operaciju učinio sigurnijim.

– Naše medicinsko osoblje u zaštitnim odijelima ima ograničen vid i pokretljivost tako da je posao nadzornika da izbliza pažljivo nadgleda svaku osobu te da im daje glasovne upute kako bi osigurao da ne dođe do narušavanja protokola. Nema nikakvih problema što se tiče ovoga. Na ovaj način je razina sigurnosti na još većem stupnju – rekao je glasnogovornik Phoenix Aira.Povodom ovog slučaja oglasio se i američki Centar za kontrolu i prevenciju zaraza. Oni smatraju kako ništa nije bilo pogrešno s obzirom da je osoba bez zaštitnog odijela bila na sigurnoj udaljenosti.

Ovaj događaj odmah je izazvao buru komentara na društvenim mrežama.

– Želio bih znati tko je osoba s rokovnikom kako bi je mogao izbjeći – komentirao je Dan Havia.

– Tko je idiot koji misli da se samo rokovnikom može zaštititi od ebole? – stoji na Twitteru Lib Media Exposeda.

(Kliker.info-Jutarnji list)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku