hamburger-icon

Kliker.info

Norbert Vinterštajn specijalni izaslanik za Mostar

Norbert Vinterštajn specijalni izaslanik za Mostar

15 Septembra
22:52 2006

Kako je izjavio danas u Mostaru Schwarz-Schilling, Wintersteinov mandat je tri mjeseca i neće se produžavati. Naime, u tom roku bi se trebali riješiti spomenuti problemi.  Posebni izaslanik neće zamjenjivati Gradsko vijeće, niti će zamjenjivati gradonačelnika, istaknuo je Schwarz-Schilling.


On će naime raditi zajedno sa strankama u Gradskom vijeću na rješenju statusa HRT-a, ujedinjenju komunalnog poduzeća.  Ukoliko se političke stranke ne budu mogle dogovoriti Winterstein će moći u svojstvu arbitra strankama predložiti rješenje.


A ukoliko ni Wintersteinovo rješenje ne bude prihvaćeno onda će visoki predstavnik sve razmatrati.  Schwarz-Schilling je kazao kako pitanja oko rješenja statusa HRT-a i jedinstvenog komunalnog poduzeća sprječavaju ujedinjenje Mostara "budući da izravno utiču na sposobnost Gradskog vijeća da donosi odluke i obavlja svoje redovite aktivnosti". 

Winterstein je kazao kako poznaje probleme Mostara ali da danas nema spremnih rješenja.  Visoki predstavnik danas u Mostaru je izjavio kako nije spreman razgovarati o tome je li Statut Grada Mostara savršen ili ga treba mijenjati.  Nije posao posebnog izaslanika da mijenja Statut, kazao je visoki predstavnik. Tijekom svog zadnjeg posjeta Mostaru, visoki predstavnik je današnji dan nazvao posljednjom šansom koju daje Mostaru odnosno kako je danas krajnji rok za donošenje odluka o rješavanju bitnih pitanja u tom gradu.


(FENA)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku