hamburger-icon

Kliker.info

Nisu se dogovorili, ali je postignut napredak?!

Nisu se dogovorili, ali je postignut napredak?!

10 Jula
13:40 2008

Lideri političkih partija koji čine vlast u FBiH i predstavnici izvršne vlasti održali su jučer najavljeni sastanak u rezidenciji Konak u Sarajevu. Od sastanka se očekivalo mnogo, jer su na dnevnom redu skupa, kojem su prisustvovali lideri stranaka SDA, SBiH, HDZBiH i HDZ 1990, te čelnici FBiH, premijer FBiH i neki ministri bila ključna pitanja funkcioniranja vlasti, te strateški projekti iz oblasti elektroenergetskog sektora i privatizacije.

Konsolidirati budžet

Konačnog dogovora o spornim pitanjima, koja su dovela do ovog sastanka, nije bilo, ali je, kako su prenijeli sudionici, postignut određeni napredak. Najveća saglasnost konstatirana je u mjerama Vlade koje bi trebale konsolidirati budžet, dok su svi konkretniji dogovori, vezani uz strateške projekte ostavljeni za drugi ovakav sastanak, koji je zakazan za 18. juli na istom mjestu.

Prema nezvaničnim izvorima, lideri su konstatirali da nikome nije u interesu da pred izbore dolazi do bilo kakve nestabilnosti ili izmjena u vladi, te da Brankovićevoj vladi treba dati podršku, ali i nove zadatke.

Čelnici FBiH Borjana Krišto i premijer Nedžad Branković su nakon sastanka izjavili da su "stranke parlamentarne većine pružile podršku izvršnoj vlasti".

Branković je kazao da je iznio planove Vlade o elektroenergetskom sektoru te da je dobio određene zadaće u vezi sa tim.  

Analize o bonitetu

– Mi smo informirali prisutne da su urađene konsultantske analize o bonitetu strateških partnera i dobili smo određene zadaće koje trebamo uraditi sa Parlamentom – rekao je Branković.

Premijer FBiH nije htio u izjavi za naš list otkriti kakve je to zadaće vezane za elektroenergetski sektor dobio kazavši kako je dovoljno reći "zadaće".

Danas isplata naknada borcima

Premijer Branković jučer je za "Dnevni avaz" potvrdio da će danas početi isplata naknada demobilisanim borcima. Na taj način, kako je dodao, ispoštovat će se obećanje koje je u Sarajevu dao borcima.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku