hamburger-icon

Kliker.info

Nermin Nikšić tvrdi : Ljevica će imati zajedničkog kandidata za Predsjedništvo BiH, o imenu je još rano govoriti

Nermin Nikšić tvrdi : Ljevica će imati zajedničkog kandidata za Predsjedništvo BiH, o imenu je još rano govoriti

24 Juna
05:29 2017

Nermin Nikšić, predsjednik Socijaldemokratske partije BiH, u izjavi za Oslobođenje, naveo je da su članovi Predsjedništva SDP BiH razgovarali o modalitetima i načinima zajedničkog nastupa sa Demokratskom frontom, ali i ostalim zainteresiranim strankama, na predstojećim općim izborima 2018. godine.

„Na sjednici Predsjedništva , kao što je to uradila i Demokratska fronta, prezentirali smo članovima Predsjedništva informaciju o razgovorima dvije delegacije i još jednom potvrdili opredjeljenje SDP-a, koje smo iznijeli i na tim razgovorima, da želimo da na predsotjećim izborima nastupimo zajedno. Modalitet i način tog zajedničkog nastupa ćemo svakako dogovoriti i usaglašavati“, kazao je Nikšić i naglasio da se mora učiniti sve da se na izborima 2018. godine aktuelnoj nacionalističkoj vlasti suprotstavi jedan blok lijevih, građanskih političkih partija i svih onih političkih subjekata koji su spremni i koji dijele iste vrijednosti.

„Vrijednosti antifašizma, jednakosti i solidarnosti svih građana u BiH pred zakonom, čime, praktično, nudimo jedan izborni program koji će BiH pokrenuti i ujediniti na ovim osnovama“, rekao je Nikšić.

Dodao je kako je još rano govoriti o imenu zajedničkog kandidata za člana Predsjedništva BiH.

„Naše opredjeljenje je, a to smo potvrdili na ovim razgovorima sa nama srodnim i bliskim političkim partijama, da na izbore izlazimo zajedno. Modalitet tog zajedničkog nastupa će biti u narednom periodu dogovoren, ali je sigurno i izvjesno da ćemo imati zajedničkog kandidata, a o imenu je rano govoriti“, kazao je Nikšić.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku