hamburger-icon

Kliker.info

Nakon smjene i bolovanja : Sebija Izetbegović dala otkaz na KCUS-u

Nakon smjene i bolovanja : Sebija Izetbegović dala otkaz na KCUS-u

12 Februara
14:08 2024

Sebija Izetbegović, smijenjena direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), podnijela je zahtjev za otkaz ugovora o radu.

Kako saznaje N1, Izetbegović je zahtjev za otkaz podnijela zbog odlaska u prijevremenu penziju.

U zahtjevu koji je podnijela navedeno je i da zatražila i otpremninu, u skladu sa Pravilnikom o plaćama i drugim ličnim primanjima.

Podsjetimo, Izetbegović je smijenjena sa mjesta generalne direktorice KCUS-a prije isteka roka na koji je imenovana, zbog razloga propisanog posebnim propisom odnosno zbog gubitka statusa nastavnika medicinskog fakulteta u rangu redovnog ili vanrednog profesora, odnosno docenta.

Sebiji Izetbegović poništeno je zvanje magistrice medicinskih nauka, zvanje redovne profesorice, a poništen joj je i doktorat.

Za vršioca dužnosti generalnog direktora nakon nje izabran je dr. Alen Pilav, a još se čeka završetak procedure i potvrđivanje prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića za generalnog direktora Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu.

Ona je nakon smjene potpisala novi ugovor na KCUS-u kojim se vratila na mjesto doktorice na Odjelu za ginekologiju i akušerstvo, a nakon smjene je ona je otišla na godišnji i bolovanje.

Za N1 je v.d. direktor Alen Pilav ranije pojasnio da je Sebiji Izetbegović na osnovu standardne procedure te mišljenja direktora discipline za ginekologiju i porodiljstvo, prim. doc. dr. Mohamed Abou El Ardata, ponuđen ugovor za radno mjesto „ljekar specijalista ginekolog-akušer, subspecijalista” na Odjeljenju za patološka stanja u ginekologiji s ambulantno polikliničkim odjelom, Klinike za ginekologiju i akušerstvo.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku