hamburger-icon

Kliker.info

Najveća zastava Evropske unije na Starom mostu

Najveća zastava Evropske unije na Starom mostu

06 Maja
03:00 2007

U povodu obilježavanja dana osnutka Vijeća Europe i Dana Europe danas je na Starom mostu u Mostaru postavljena zastava Europske unije veličine 18×12 metara.  Tom prigodom mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić kazao je da je taj događaj značajan za grad Mostar budući da se od njega očekuje mnogo kada je riječ o integrativnim procesima prema Europi.

 

 

"Mi danas u Mostaru skromnom manifestacijom obilježavamo početak tjedna Europske unije u BiH. Nadam se kako i za građane Mostara ovaj događaj puno znači, te kako će se svi problemi kako u Mostaru tako i u BiH što prije otkloniti kako bi Mostar i cijela BiH što prije postali dio europske obitelji", kazao je gradonačelnik Bešlić.

 

 

U izjavi za Fenu voditeljica Ureda za informiranje Euro info centara Mostar Danka Vidović kazala je kako je danas upriličena jedna skromna, ali ipak zanimljiva manifestacija tijekom koje je puštena zastava Europske unije, a koja je najveća takva zastava na Balkanu.

 

 

Po njenim riječima, zastava je spuštena uz pomoć najpoznatijeg bh. alpiniste Muhameda Kasića i skakača sa Starog mosta.

 

 

Također, tijekom današnje manifestacije predstavljeni su i neki hercegovački proizvodi kao što su sir i vino kako bi se vidjelo da i Hercegovina ima dosta toga ponuditi Europi, kazala je Vidović.

(fena)

 

 

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku