hamburger-icon

Kliker.info

Nada i ohrabrenje za građane, mora za političare : Njemačka kancelarka Angela Merkel stiže u BiH 9. jula?

Nada i ohrabrenje za građane, mora za političare : Njemačka kancelarka Angela Merkel stiže u BiH 9. jula?

30 Maja
08:33 2015

AngelaM41Angela Merkel, njemačka kancelarka i jedna od najuticajnijih žena svijeta, početkom jula dolazi u službenu posjetu BiH, saznaju “Nezavisne” iz izvora u Savjetu ministara BiH.Kako saznaje list, Merkelova se uveliko priprema za službenu posjetu državama regije, a njen dolazak u Bosnu i Hercegovinu tačno je planiran za 9. jul.Osim posjete BiH, kancelarka Merkel će, prema nepotvrđenim informacijama, posjetiti i srbijansku prijestolnicu Beograd, a takođe i glavni grad Albanije, Tiranu.Posjeta ostalim državama regije zasad nije u planu.

Iako još nisu poznati razlozi za posjetu njemačke kencelarke Sarajevu, ovaj njen dolazak je nesumnjivo podrška novom evropskom pristupu BiH, kao i njemačko-britanskoj inicijativi, koja podrazumijeva ubrzane integracije, ali i socijalno-ekonomske reforme u zemlji.Angela Dorothea Merkel, 34. predsjednica njemačke vlade, prvi put je izabrana krajem 2005. gofine, i do sada nije dolazila u posjetu BiH (kao ni u dzge države regije) no inicirala je nekoliko značajnih diplomatskih akcija usmjerenih na stabilizaciju prilika u BiH i regiji.

Pored ostalog, sredniom protekle godine organizirala je sastanak lidera balkanskih država u Berlinu na kome su sudjelovali predstavnici BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Kosova, Makedonije, Crne Gore, Albanije i EU-a.Na konferenciju u Berlinu pozvani su premijeri, ministri vanjskih poslova i ministri privrede iz navedenih država kako bi usuglasili reginalne infrastrukturne projekte koji bi se finansirali sredstvima EU i Evropske investicijske banke.

(Kliker.info-SB)

Podijeli

2 0 komentara

 1. Tripolski Janos 33 *
  Tripolski Janos 33 * 31 Maja, 12:45

  Podjela sfera utjecaja sa idiotima odgovornim za 30 godina ljudskih patnji samo može viditi propasti ljudskosti.Kao što de u džamiju ne može ući bez pranja tako sa Hrvatima ne može dopustiti po cjenu.da se oni peru u svojoj vlastitoj krvi jer sve je to nužna higijena.To je zabijen nož u leđa a ovo je pošteno u lice-Hrvati ili će te se prati ili vas više nema.Prijetnja hapsenja Hrvata po Europi može biti pojačana fetvom za cijeli svijet isplatom po glavi.
  Fašizam naroda ne može biti tretiran kao individualna krivica.Nepoznavanje pojmova odgovornosti što je porodica a što je država samo potvrđuje intelektualnu civilizacijsku razvijenost i dokazuje razvoj mozga kao što majmuni sa štapom.love mrave tako rade i neke ptice.
  Bez odgovornosti časti i poštenja razgovori su nepotrebni.
  Suvereni Veliki Generalni Inspektor
  Tripolski Janos 33 *
  Veliki Orient Hrvatske i BiH

  Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku