hamburger-icon

Kliker.info

Načelnik Srebrenice Ćamil Duraković : Poražena je svjetska pravda !

Načelnik Srebrenice Ćamil Duraković : Poražena je svjetska pravda !

09 Jula
04:57 2015

DureC3Neusvajanje britanske rezolucije o Srebrenici zbog negativnog glasanja stalne članice Vijeća sigurnost UN-a, Rusije, načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković je nazvao porazom institucije Suda kojega su uspostavile te iste zemlje i one koje su bile uzdržane na glasanju.”Poražena je svjetska pravda uspostavljena kroz Međunarodni sud pravde u Haagu, poraženo je sam sud kojeg su uspostavile iste te zemlje”, kazao je za Fenu načelnik Duraković.

Za rezoluciju je glasalo 10 članica Vijeća sigurnosti UN-a, četiri su bile suzdržane dok je Rusija bila protiv. Duraković navodi da postoji tračak nade, jer je većina zemalja bila za rezoluciju, u odnosu na Rusiju “koja stavlja veto zbog Srbije i drugih interesa”.

“Vjerujem da Rusi nisu pomislili ni jedne sekunde ni na žrtve ni na genocid, jednostavno su to dogovorili sa Srbijom, ali je Rusija ostala usamljena u toj odluci, što govori o izolovanosti nekih zemalja koje ne prihvataju ni sudske presude”, kazao je Duraković. Mi nismo, dodao je on, nešto posebno izgubili, “izgubio je svijet, a mi ćemo živjeti još kratko vrijeme, ali će svijet a posebno Srbija morati prije ili kasnije istinu pogledati u oči”.

(Kliker.info-Fena)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku