hamburger-icon

Kliker.info

Muzički spektakl Dine Merlina : Čarobnjak napravio čarobnu atmosferu na Koševu (Video)

Muzički spektakl Dine Merlina : Čarobnjak napravio čarobnu atmosferu na Koševu (Video)

26 Jula
04:43 2015

kosevo31Jedna od najvećih bh. muzičkih zvijezda Dino Merlin održao je večeras veliki solistički koncert na sarajevskom stadionu “Asim Ferhatović Hase” na Koševu. Četvrti put u karijeri (nakon 2000, 2004. i 2008. godine) Dino je napunio naš najveći stadion. Time je postao jedini umjetnik kojem je to pošlo za rukom.Iako je kiša, koja je počela da pada sat prije početka, prijetila da pokvari koncert, to se nije desilo.

Kiša je stala, a Dino je koncert otvorio pjesmom “Školjka”, koju je publika pjevala uglas. Potom su uslijedile “Kad čovjek voli ženu”, “Hitna”,”Ja potpuno trijezan umirem” i drugi veliki hitovi. “Nedostajali ste mi, sedam godina nisam bio ovdje. To je dug period za kornjače, a kamoli za ljude. Dugo sam razmišljao zašto volite moje pjesme, odgovor je da ja u svojim pjesmama šaljem poruku da ja volim vas”, zahvalio se Merlin svima koji su došli na koncert, prije nego što je otpjevao “Nedostaješ”.

Za veliki koncert Dine Merlina mjesecima unaprijed vladalo je ogromno interesovanje, a Koševo je večeras bilo premalo da primi sve fanove ovog sarajevskog muzičkog čarobnjaka i njegovih pjesama. I kao što se predviđalo, koncert je opravdao sva očekivanja.  Euforija armije Merlinovih fanova počela je njegovim izlaskom na binu i nije prestajala sve do kraja koncerta. Nizao je Dino stare hitove, ali i nove koje je publika s njim uglas pjevala.  Dva puta se vraćao na bis, a kada je oko ponoći otpjevao “Bosnom behar probeharao”, ekipa na bini krenulaje da se poklanja publici, sugerišući time da je koncert završen. Ipak, publika je tražila još. To je i dobila.

Uslijedile su “Lažu me” te “Undo”, a publika je u četvrtom satu koncerta pjevala kao u transu. Kraj koncerta začinjen je vatrometom. Ovaj spektakularni nastup je dio turneje koja nosi naziv kao i Merlinov novi album “Hotel Nacional”.

(Kliker.info-Oslobođenje)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku