hamburger-icon

Kliker.info

Mostar: Rat u u Livču!

Mostar: Rat u u Livču!

26 Juna
17:41 2008

U kasarni „Miralem Jugo" u Livču danas je održana trening vježba tri odjeljenja haubica 122 mm iz sastava Artiljerijskog bataljona Četvrte pješadijske brigade, koji su izveli pripremnu kolektivnu vježbu za odlazak na glavnu rotacijsku vježbu koju će u septembru ove godine izvesti pripadnici 4. pješadijske brigade na Manjači. „Artiljerijski bataljon sa ovim sastavom će na toj vježbi pružiti podršku 1. artiljerijskom bataljonu iz Livna, gdje će se 1. pješadijska brigada rotirati kroz nekoliko misija i pokazati koliko je spremna izvršiti dodjeljeni zadatak. Što se tiče današnjeg događaja, ovo je kruna kolektivne obuke ovog sastava i ja sam u potpunosti zadovoljan", rekao je Brigadir Ivica Jerkić, komandant 4. pješadijske brigade Oružaniih snaga BiH.

Brigadni general Mirko Tepšić, zamjenik komandanta Operativne komande za operacije kaže da sve jedinice Oružanih snaga BiH u ovoj godini intenzivnije izvode obuku nego što je to bilo u prošlim godinama.

„Cilj je da naše jedinice koje su prije godinu dana formirane, u ovoj godini osposobimo i završimo njihovo potpuno obučavanje", rekao je brigadni general Tepšić.

(Kliker.info/Rtvmo.ba)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku