hamburger-icon

Kliker.info

MOSTAR: Gradonačelnik Ljubo Bešlić skupocjenim “mercedesom” udario u šleper

MOSTAR: Gradonačelnik Ljubo Bešlić skupocjenim “mercedesom” udario u šleper

15 Augusta
05:27 2007

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić doživio je jučer oko 9.30 sati saobraćajnu nezgodu  na magistralnom putu Mostar  – Široki Brijeg, kod restorana «Cigo», u mjestu Polog, 11 kilometara zapadno od Mostara.  Nezgoda se  dogodila kada se Bešlić, vozeći skupocjeni «mercedes S 550» (067-T-400), vlasništvo «Pappas Grupp», s oznakama Gradske uprave Mostar, iz pravca Mostara prema Širokom Brijegu, udario u stražnji dio šlepera (482-J-714), vlasništvo preduzeća «Vili Komerc» iz Širokog Brijega, za čijim je upravljačem bio Dragan Gugić (44), koji je bio natovaren šljunkom.

Bešlić i jedna ženska osoba koja je bila u njegovom društvu, ostali su neozlijeđeni.  – Teretnjak se, kao i ja kretao u pravcu Širokog Brijga. Vozač teretnjaka je u jednom trenutku dao žmigavac, signalizirajući da će krenuti desno, prema restoranu «Cigo». No, onda je naglo stao. Mene je to iznenadilo, nisam imao dovoljno vremena i prostora da reagiram i udario sam automobilom u stražnji dio kamiona – rekao je gradonačelnik Bešlić u izjavi za «Dnevni avaz», kojeg smo zatekli u ljetnoj bašti restorana «Cigo» dok je čekao službenike Policijske uprave Mostar da dođu na lice mjesta i izvrše uviđaj. Ovaj događaj privukao je pažnju mnogih prolaznika i mještana Pologa. Bešlić nam je kazao da se jučer ujutro vozio na svečanu sjednicu Općinskog vijeća u Posušju. – Evo, tako ti je to kada žuriš… Vidite koliko znači 5 centimetara – dodao je Bešlić. Kaže da je vozilo «kasko osigurano» i da je mogao otići s lica mjesta, ali da to nije htio uraditi, jer želi da se slučaj i službeno zabilježi i da policija obavi svoj dio posla. Službenici Odjela saobraćajne policije PU Mosta obavili su uviđaj na licu mjesta i evidentirali ovaj slučaj. Istraga mostarske policije pokazat će ko je odgovoran za nezgodu. Faruk VELE (Dnevni avaz)  

Automobil preuzeo prije dva mjeseca     

Gradonačelnik Bešlčić je  «Mercedes S500», vrijedan između 200 i 300 hiljada KM, dobio prije nepuna dva mjeseca na šestomjesečno korištenje od  vlasnika kompanije «Pappas Grupp», Aleksandra Pappasa iz Austrije, generalnog zastupnika «Mercedesa» za Austriju i Mađarsku. Bešlić je  ključeve svečano primio 18. juna ove godine. Inače, «Pappas Grupp» je Bešliću ustupila automobil na korištenje u promotivne svrhe, budući da su zainteresirani za proboj na ovo tržište.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku