hamburger-icon

Kliker.info

MOSTAR : Djevojku dva mjeseca držali vezanu u stanu

MOSTAR : Djevojku dva mjeseca držali vezanu u stanu

03 Februara
14:48 2007

Starija ženska osoba za "usluge" njezine djevojke tražila je 50 eura. Uz pomoć policije ušli smo u ruševnu kuću i o svemu što smo tamo zatekli malo je reći da je "kuća strave i užasa". Vidljivo izgladnjela i ispaćena na krevetu je bila svezana djevojka  priča nam Fadila Hodžić, voditeljica Udruženja La Strada, koja se bavi zaštitom djevojaka žrtvama traffickinga. 

 Izbezumljen čovjek upao je u naše prostorije vapeći za pomoć i ponavljajući kako puna dva mjeseca svezanu djevojku drže u stanu. Radilo se o poslovnom čovjeku iz Beča. Tražio je eskort damu i jedan od domaćih taksista poslao ga je na određenu adresu. Starija ženska osoba za "usluge" njezine djevojke tražila je 50 eura. Uz pomoć policije ušli smo u ruševnu kuću i o svemu što smo tamo zatekli malo je reći da je "kuća strave i užasa". Vidljivo izgladnjela i ispaćena na krevetu je bila svezana djevojka  priča nam Fadila Hodžić, voditeljica Udruženja La Strada, koja se bavi zaštitom djevojaka žrtvama traffickinga. Mostarska je policija za jednu noć zatvorila tri objekta u kojima su se nalazile djevojke žrtve trgovine ljudima. Djevojke koje rade na "vrućoj liniji", naglašavaju u tome Udruženju, imaju pune ruke posla. Neki od tih poziva uvelike su im  pomogli da bi otkrili lokacije na kojima se drže zatočene djevojke. – Mostar je specifičan. Uu gradu nema noćnih klubova i sve djevojke trafikeri drže zatvorene u stanovima. Nedavno me pozvala žena koja je željela ostati anonimna i prijavila kako se u središtu grada nalazi zatvorena djevojka čiji je plač i vrisak noću bude  kazala nam je psihologinja Vildana Milavić.

Po riječima Fadile Hodžić, trenutačno je najveći problem u BiH nova droga za omamljivanje poznatija kao "kaptogan". Djevojčice su omamljene dva do tri sata, snimaju ih da bi ih potom ucjenjivali. Takav slučaj nedavno je bio u Derventi. Djevojka je ucjenjivana i da bi kupovala šutnju od ruke do ruke išla je za sitan novac, dok sve to nije prijavio njezin otac. Vesna Leto (Večernji list)

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku