hamburger-icon

Kliker.info

MOSTAR: Dječak iz Konjica umro od meningitisa!

MOSTAR: Dječak iz Konjica umro od meningitisa!

03 Februara
01:37 2007

Šesnaestogodišnji Adnan Špago, učenik prvog razreda Srednje ekonomske škole Konjic umor je u četvrtak navečer u Regionalnom medicinskom centru «Dr. Safet Mujić» u Mostaru od posljedice zaraze gnojnim meningitisom, saznaje "Kliker.info".

– Dječak je oko 16. 30 sati dovezen  u Urgentni centar Opće bolnice Konjic. Primljen je u veoma teškom stanju i već tada mu je život bio u opasnosti. Dijagnosticirali smo   infekcije  centralnog nervnog sistema. U nastojanju da spasimo njegov život, nakon ukazane prve pomoći, hitno je prebačen u mostarsku bolnicu. Nažalost nije uspio preživjeti. To nas je veoma pogodilo  – kazao nam je pomoćnik direktora Opće bolnice Konjic, prim. dr. Sulejman Mulić. 

Epidemiolog u Općoj bolnici Konjic dr. Armina Lazarević je istakla da će se pravi uzročnik smrti dječaka  saznati nakon mikrobioloških analiza, ali najvjerovatnije je usitinu bila riječ o gnjojnom meningitisu. Ovaj slučaj je izazvao paniku u Konjicu, a posebno među roditeljima djece koja pohađaju Srednjoškolski centar u Konjicu. Mnogi učenicu su na insistiranje roditelja napustili nastavu. Doktor Mulić je rekao da mjesta panici nema, jer su poduzete sve  mjere potrebne zaštite. Tokom vikenda će biti izvršena dezinfekcija Srednjoškolskog centra Konjic.

(Kliker.info)

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku