hamburger-icon

Kliker.info

Molitva za Radovana: Na Ozrenu se okuplja nekoliko hiljada četnika!

Molitva za Radovana: Na Ozrenu se okuplja nekoliko hiljada četnika!

14 Augusta
05:03 2008

Dok državne vlasti uporno izbjegavaju da zabrane fašističke organizacije, a vlasti Republike Srpske šutnjom pokazuju da ih odobravaju, Ravnogorski pokret u Bosni i Hercegovini sprema novu akciju.Naime, na Ozrenu će od 26. do 28. augusta biti organizovan „Ravnogorski kamp“ i očekuje se dolazak nekoliko hiljada četnika iz svih krajeva BiH, Srbije i Crne Gore. Zvanično, organizator tog kampa je „Ozrenski četnički korpus“, a veliku pomoć pruža i Srpska pravoslavna crkva. Kamp će se organizovati u Kaluđerici kod manastira Svetog Nikole i planirano je podizanje oko hiljadu šatora!

Organizator je pripremio i program kampovanja, pa u njemu, pored ostalog, stoji da će četnici posjetiti „mjesto gdje se ukazala ikona Svetog Save na drvetu“, a u crkvi Svetog Nikole  održat će se pomen i parastos četničkom komandantu sa Ozrena Cvijetinu Todiću.Za 27. avgust planirana je zajednička molitva za ratnog zločinca Radovana Karadžića i sa Ozrena će mu u zatvor u Hagu, gdje se nalazi, biti upućeno pismo podrške za sve što je uradio.Nakon julskog zborovanja četnika na manjači, sada dolazi i ovo na Ozrenu. U međuvremenu, organizovana su manja okupljanja četnika u mnogim mjestima Republike Srpske sa kojih je upućena podrška ratnim zločincima Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću.

Podržavanje četnika

Neshvatljivo je da vlasti Bosne i Hercegovine, prije svih Vijeće ministara, Parlament BiH i Ministarstvo sigurnosti BiH uopće ne reagiraju na ova zborovanja fašista i pored učestalih zahtjeva da se zabrani rad svih fašsitičkih organizacija među kojima je svakako Ravnogorski pokret. U Republici Srpskoj, umjesto riječi osude, vlada šutnja pa se stiče utisak da podržavaju i četničku organizaciju i četnička zborovanja koja dodatno otežavaju i komplikuju ionako napetu situaciju u zemlji.Prema informacijama do kojih je došao „San“, iza okupljanja četnika koja se ovog ljeta organizuju svake sedmice u drugom mjestu, stoji pritisak na javnost, odnosno nastojanje da se četnički pokret i njegovi pripadnici iz Drugog svjetskog rata rehabilituju i to onako kako je urađeno u Srbiji gdje su oni proglašeni oslobodiocima i dobili su i

državne penzije. (Kliker.info-San)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku