hamburger-icon

Kliker.info

Mladoženja iz BiH oženio mladu sa Floride: “Prvi put je on meni rekao ‘ne‘, drugi put ja njemu”

Mladoženja iz BiH oženio mladu sa Floride: “Prvi put je on meni rekao ‘ne‘, drugi put ja njemu”

18 Decembra
05:40 2022

Baš poput mnogih parova, Kelly Daniels i Emir Muhović su se sreli u baru.Ali, kako prenosi New York Times, taj susret ih nije spojio, već su krenuli različitim putevima.

Daniels je rođena i odrasla u Panama Cityju, na Floridi, dok je Muhović izbjegao iz Bosne i Hercegovine 1992. godine, kada je imao svega 15 godina. Nakon što je neko vrijeme proveo u Njemačkoj, emigrirao je u SAD, 2001. godine

Ipak, sudbonosni susret se dešava 2011. godine u jednom baru, u Atlanti. Daniels, koja danas ima 38 godina, kaže da je ona bila ta koja je prva prišla Muhoviću. On, sa druge strane, joj je na krajnje pristojan način objasnio da već ima djevojku.

“Kada mi je to rekao, samo sam pomislila: Nema veze, i nastojala sam da ostatak večeri budem slatka”, prisjeća se Kelly.

Ovaj slučajni susret ostavio je dubok utisak na oboje. Kada su krajem te godine ponovo “naletjeli” jedno na drugo, situacija je bila drugačija; ovaj put Muhović je bio singl.

image

Kelly i Emir/Facebook

“I, da…sjetio me se. Tražio je moj broj telefona, ali sam sad ovaj put ja rekla ne,”. Ipak, Muhović je nakon nekoliko dana poslao poruku preko fejsbuka, i njihovo druženje je započelo.  Kada su zavnično izašli na svoj prvi sastanak, satima su sjedili u restoranu i pričali o svojim životima. Opet su se sreli nakon par dana, a nakon trećeg sastanka, nisu se više razdvajali.

Daniels, koja je diplomirala arhitekturu preselila se u Atlantu 2010. godine. Danas, ona posjeduje svoju firmu za dizajn i izradu namještaja pod nazivom Cosmic.

Muhović je diplomirao biohemiju i preselio se u Atlantu 2004. godine i od tada je razvijao svoju karijeru u oblasti zdravstvene tehnologije, radeći u raznim startap kompanijama.

Vremenom, Daniels, koja je tek od Muhovića čula o svemu s čim se suočavaju izbjeglice, radila je volonterski za nekoliko humanitarnih organizacija. Dodaje da je čak imala i priliku da posjeti Bosnu i Hercegovinu, prvi put 2019. godine:

“On nikada nijednu djevojku nije odveo kući, ja sam prva koju je predstavio porodici,” kaže ona. Ponovo su bili ove godine, ali prije drugog odlaska u BiH, Denijelsova je pohađala onlajn časove jezika. Željela je da razumije o čemu priča sa Emirovom familijom.

image

Kelly i Emir/Facebook

I Muhović je nastojao da osvoji srce njene porodice, posebno njenog oca. Naime, njen otac je zaljubljenik u automobile i Muhović je odlučio da ga impresionira tako što će popraviti Kelin tojota 4Runner, iz 1999. godine. Nakon što je čak sedam puta vadio motor iz auta, konačno se povezao sa ljudima od kojih je dosta toga naučio o automobilima. Kada je konačno popravio tojotu, uspjeli su da je prodaju za 7.000 dolara, a Kellyn otac je bio više nego impresioniran.

Tokom svih godina zabavljanja, često su pričali o vjenčanju. Ipak, Kelly priznaje jedno:

”Nikada nisam zaista željela pravu svadbu. Mislila sam da bi bilo romantičnije da se vjenčamo kod matičara, samo nas dvoje. To je oduvijek bio moj plan,” kaže ona. Tokom poslednjih nekoliko godina, mladi par je uveo tradiciju posjete Art Basel, u Majami Biču, a to mjesto će im, kako se pokazalo, biti i sudbonosno. Naime, u poslednje vrijeme pratili su rad poznatog grafiti umjetnika Jamesa Pierca, koji se na instagramu predstavlja kao Jimmy Paintz. Riječ je o specifičnom umjetniku, koji sam kaže da se njegova umjetnost rodila iz bola:

”Neko vrijeme sam eksperimentisao sa smajlijima, ali onda sam jednom prilikom krenuo sa majkom na Filipine. Na tom letu se desilo da je ona umrla u avionu, baš kad smo se približavali Hong Kongu. Odjednom sam se našao u tom stranom gradu, preplavljen tugom. A, onda sam krenuo u akciju i na hiljade smajlija je osvanulo širom Hong Konga te nedelje,” prisjeća se Pirs, koji dodaje da je to bio njegov način da zamaskira tugu. Ipak, bilo je onih koji su primijetili njegovu umjetnost.

Kada se vratio iz Hong Konga, počeo je da smajlije slika širom Los Angelesa. Svoj projekat je nazvao “Seeds of Happiness”, kojim je želio da pošalje nadu i pozitivnost kroz svoju umjetnost.

Daniels je ovaj projekat vidjela na instagramu, a njegova umjetnost ju je oduševila. Kada je saznala da Pierce dolazi u Miami Beach, te da će izlagati u Art Basel, oboje su odlučili da Pirsa zamole za jednu neobičnu uslugu.

“Da li biste nas vjenčali u Art Basel-u?”

I, da, u subotu 3, decembra, tačno u 3:33, Pierce je upravo to i učinio. Pred četrdesetak prolaznika, Pierce, koji je nekoliko dana ranije dobio dozvolu od “American Life Ministries”, izveo je vjenčanje Daniels i Muhovća ispred svojih grafita.  Nije bilo familije, niti prijatelja ni poznanika, baš onako kako su mladenci željeli.

“Većina vjenčanja se vrti oko porodice i prijatelja, a zapravo bi sve trebalo da bude oko mlade i mladoženje. Tako da…ovo je bilo idealno vjenčanje za nas”, rekla je Daniels. S njenim mišljenjem složio se i Muhović, koji je rekao:

“Kod nas, od samog početka ništa nije bilo tradicionalno, pa zašto bi i vjenčanje. Ovo nam je zaista odgovaralo”.

(Oslobođenje)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku