hamburger-icon

Kliker.info

Mladićev dnevnik : Podmitimo Clintona da ukloni sankcije

Mladićev dnevnik : Podmitimo Clintona da ukloni sankcije

05 Juna
15:26 2009

 “Donio sam više od dva milijuna komada lijekova i još 3000 dolara za vojsku Republike Srpske”, zabilježio je u svom ratnom dnevniku riječi Branka Tupanjca bjegunac pred Haaškim sudom Ratko Mladić. Tupanjac, američki biznismen srpskog podrijetla i jedan od najbogatijih Srba u svijetu razgovarao je s Mladićem u februaru 1995. godine u hotelu Moskva u Beogradu.
Veliki boss je odobrio 

Dijelove dnevnika objavljuje beogradski Blic, a iz današnjih se bilješki može iščitati kako je Tupanjac tvrdio da se može ishoditi odmrzavanje 200 milijuna dolara, novca zaplijenjenog sankcijama, za 50 milijuna dolara. “Veliki bos, Clinton, to je odobrio”, stoji u bilješci. Mladić također navodi kako mu je Tupanjac poklonio sat marke Omega, a isti će dati i generalu Milovanoviću. Tupanjac je, prema dnevniku, već i razgovarao o preseljenju naroda i procijenio je da bi to stajalo 8 milijardi dolara. “Clinton je rekao no problem, četiri milijarde, ostalo bi bili namireno od Europe. Ako bi SAD rekle naprijed, onda nema problema. S osam milijardi mogla bi se napraviti država, Srbi bi isprašili M (Muslimane) i Hrvate”, tako je u februaru Mladić bilježio mogući završetak rata u Bosni i Hercegovini.
Tuđman kupio senatore                       

Tupanjac ga pak uvjerava kako je na početku trebalo 10 milijuna dolara i tada se moglo kupiti 100 do 200 kongresmena i senatora. “Tuđman je pustio u SAD 17 milijuna dolara i kupio senatore. Nama sada treba 50 do 100 senatora koji trebaju reći istinu”, bilježi pažljivo Mladić u svoj dnevnik.    (Kliker.info-Jutarnji list)
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku