hamburger-icon

Kliker.info

Mladić iz Lukavca poginuo u Afganistanu

Mladić iz Lukavca poginuo u Afganistanu

14 Juna
19:03 2008

U Lukavcu je jučer kružila vijest da je jedan bh. građanin koji je radio za firmu KBR, koja snabdijeva američku vojsku logistikom, poginuo u Afganistanu.

Prema pisanju Avaza, njegova pogibija je potvrđena, a radi se 28-godišnjem Nedimu Nuhanoviću iz Lukavca, koji je u ovom gradu bio je poznat kao uposlenik videoteke i internet kluba "Asterix".

– Do mene je doprla vijest da je bomba pala među pet osoba, pri čemu je Nuhanović poginuo, a ostali ranjeni – navodi se u poruci koju je na adresu nekoliko novinskih kuća uputio jedan Lukavčanin. 

Neslužbeno se doznaje da je od ispaljene granate pored Nuhanovića poginuo i jedan makedonski državljanin, a da se među ranjenima nalazi i jedan mladić iz Tuzle.

Napad na radnike američke firme KBR se dogodio prije nekoliko dana, a navodno je vijest o pogibiji roditeljima priopćena u četvrtak. Tijelo poginulog Lukavčanina je prije dva dana zrakoplovom prebačeno iz Afganistana u Njemačku, ali se još točno ne zna kada će biti prebačeno u BiH i kada će se obviti pogreb. 

Inače iz Lukavca je na desetine ljudi angažirano od strane američkih kompanija za rad u Iraku i Afganistanu, a najčešće kao vozači kamiona, pomoćno osoblje ili za osiguravanje objekata. 

Avaz poiše kako su mladićevi roditelji neposredno prije ove tragedije pričali da se Nedim žalio na uvjete rada i da je posao vrlo opasan jer je morao napuštati vojni kamp i tako biti izložen napadima pobinjenika, te da je zbog toga razmišljao o povratku kući.

(Avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku