hamburger-icon

Kliker.info

Mladež HDZ-a 1990. zabrinuta zbog izgreda u kojima su žrtve građani koji navijaju za Hrvatsku

Mladež HDZ-a 1990. zabrinuta zbog izgreda u kojima su žrtve građani koji navijaju za Hrvatsku

14 Juna
16:49 2008

Mladež HDZ-a 1990 uputila je priopćenje za javnost u kojem ističe svoju zabrinutost zbog izgreda u kojima su žrtve građani hrvatske nacionalnosti koji daju podršku hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji na Europskom prvenstvu. "Kome smetaju hrvatske zastave i hrvatski navijači koji dostojanstveno slave pobjedu svoje reprezentacije", pitaju se u Mladeži HDZ-a 1990 te ističu da posebno zabrinjavaju incidenti na području Središnje Bosne, u Vitezu i Bugojnu.

"Čini se da nakon svih zabrana i kršenja hrvatskih elementarnih nacionalnih i individualnih prava, kojima smo svakodnevno svjedoci u Bosni i Hercegovini, netko želi zabraniti Hrvatima slavlje povodom uspjeha hrvatske nogometne reprezentacije", navodi se u priopćenju.

Mladež HDZ-a 1990 poručuje pojedincima "koji nemaju koga podržati na europskom nogometnom prvenstvu i kojima nogometna radost služi kao povod za međunacionalne sukobe poručujemo da prestanu koristiti šport kao izgovor za ispoljavanje osobnih frustracija".

"Nadamo se da će hrvatski navijači ostati dostojanstveni i da neće nasjedati provokacijama neodgovornih pojedinaca", ističu iz Mladeži HDZ-a 1990 te pozivaju policiju da osigura red na ulicama tijekom utakmica te da kazni sve izgrednike kojim je nogomet samo povod za izazivanje nemira. (Fena)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku