hamburger-icon

Kliker.info

Mladen Ivanić : Rezolucija o Srebrenici će ili biti okrenuta ka budućnosti ili će BiH vratiti u prošlost

Mladen Ivanić : Rezolucija o Srebrenici će ili biti okrenuta ka budućnosti ili će BiH vratiti u prošlost

09 Juna
19:31 2015

MladenIvanic22Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, komentirajući usaglašavanje rezolucije povodom 20. godišnjice genocida u Srebrenici u UN-u, s ciljem da se oda počast žrtvama i ohrabre dalji koraci ka pomirenju i boljoj budućnosti za Bosnu i Hercegovinu, rekao je da je ranije već bio jedan predlog, koji je rađen u lobističkim grupama i koji je bio potpuno neprihvatljiv, javlja Anadolu Agency.

“Ovo sada će biti test međunarodnih institucija da li će naći mjeru i napraviti rezoluciju koja će biti okrenuta ka budućnosti ili će ovu situaciju iskoristiti da se BiH vrati u prošlost”, rekao je Ivanić u izjavi novinarima prije početka tribine “Izazovi i šanse Bosne i Hercegovine”, održanoj u Institutu za filozofiju i društvenu teoriju u Beogradu.

On je rekao da oni koji su na sebe preuzeli odgovornost da pišu rezoluciju, preuzeli su političku odgovornost o njenoj upotrebi, odnosno zloupotrebi i dodao:

“Mislim da je bilo daleko bolje da se u ovom vremenu time nije bavilo, jer je Bosna i Hercegovina taman ušla u neku vrstu pozitivnog pristupa. Ovakav način bojim se da će nas vratiti unazad.”

Ističući da je sada najveća odgovornost na Velikoj Britaniji, koja je preuzela pravo da bude predlagač, Ivanić je rekao da nije baš potpuno siguran da će biti u stanju da se nađe izbalansiran pristup.

“Ako nas rezolucija opet podijeli, tada je odgovornost na ovima koji su to preuzeli i tada neće moći naći nikakav izgovor za svoju negativnu ulogu”, kazao je Mladen Ivanić.

(Kliker.info-AA)

Podijeli

Jedan komentar

  1. Nisu u redu
    Nisu u redu 10 Juna, 05:32

    Istina ne djeli nego spaja. To sto govoris kako treba lagati da bi se zivjelo u prijateljstvu je totalno pogresno. Treba se suociti sa istinom koju citav svjet zna i koju je vidio osim srpske politike koja je sprovodila – i izvrsila genocid nad narodom druge vjeroispovjesti. Sram svakoga bilo ko to zeli da sakrije

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku