hamburger-icon

Kliker.info

Mirnes Ajanović dobio batine

Mirnes Ajanović dobio batine

22 Juna
23:39 2008

Mirnes Ajanović, predsjednik BOSS-a, koji je u svojstvu odvjetničkog pripravnika ureda Faruka Balijagića i opunomoćenika Ljubomira Gladovića sudjelovao u petak na skupštini AD "Trgoprodaja" Prijedor, dobio je batine.

"Prije održavanja skupštine, na ulazu su bila dva policajca, koja su pozvana zato što se na prošloj skupštini desio incident. Na početku je sve izgledalo regularno. Gospodin Budimir Stanković, koji se predstavljao kao predsjednik Upravnog odbora i predsjedavajući Skupštine dioničara, odbio je predati moju validnu dokumentaciju notarici Damiri Mulabdić. Nakon što je Mulabdićeva zatražila da se Stanković ponaša u skladu sa propisima, naredio je da se ona izbaci iz sale. Nakon što sam intervenirao da je to kršenje zakona, Stanković se malo smirio, ali je ponovo počeo galamiti, pa je Mulabdićeva rekla kako se ne osjeća sigurno i kako se nešto tako nije desilo ni na jednoj skupštini", kaže za banjolučki "Fokus" Ajanović.

On ističe kako je potom zatražio svoju dokumentaciju i predočio presudu Okružnog suda u Banja Luci, koja pokazuje kako je sve što se dešavalo od 2003. godine u toj firmi protuzakonito, na osnovu prevara i manipulacija. Kod sudskog grafologa potvrđeno je da je nekoliko osoba potpisalo punomoć u ime svih ostalih malih osnivača, pa i mrtvih osoba, što je krivično djelo, o čemu postoji kompletan nalaz u originalu.

"Kada sam upozorio predstavnika PIO RS, koji ima osam posto udjela u vlasništvu i koji može odlučiti tko može imati većinu, kako je ovo što se sada događa nezakonito, Budimir Stanković, o čemu imam i tonski zapis, rekao mi je kako je bolje da prestanem govoriti, jer ću vidjeti šta može mi se može dogoditi. Na moje pitanje je li to prijetnja, odgovorio je nešto u smislu da ću vidjeti šta će mi se dogoditi", rekao je Ajanović te dodao kako je, nakon toga, Mulabdićeva zatražila pauzu radi konsultacija sa pretpostavljenima.

Stanković je, kako Ajanović priča, nakon toga dao pauzu od pet minuta i, prolazeći pored Ajanovića, udario ga lijevom šakom u predjelu bubrega.

Nakon toga, kako kaže Ajanović, ramenom u leđa udario ga je još jedan radnik i gurnuo ga prema izlazu, gdje ga je dočekalo nekoliko radnika osiguranja, koji su ga počeli gurati. Nakon toga, uslijedio je još jedan udarac u rame od strane visoke i krupne osobe.

"Kada sam izašao, pred zgradom nisu bila dva policajca koja su imala zadatak da tu budu radi osiguranja skupa, ali se izvan kruga pojavila policija. Rečeno mi je da su dobili naredbu od osiguranja da se udalje. Onda je došla još jedna policijska patrola, a ja sam otišao na prijedorsku kirurgiju, gdje su izvršili analizu. Potvrđena je evidentna kontuzija", rekao je Ajanović, koji je ovu izjavu za "Fokus" davao u vrijeme boravka u CJS Prijedor, gdje mu je rečeno kako je u cijeli slučaj uključen i EUPM.

Damira Mulabdić nije htjela komentirati nemili događaj iz AD "Trgoprodaja" Prijedor, dok je predsjednik Skupštine dioničara AD "Trgopromet", Budimir Stanković, bio nedostupan.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku