hamburger-icon

Kliker.info

Miralem Pjanić : Hvala Komšiću i BH Fanaticosima

Miralem Pjanić : Hvala Komšiću i BH Fanaticosima

02 Februara
14:31 2008

Proteklih dana usijao se telefon Miralema Pjanića. Od četvrtka nema više prepreka za debi u dresu bh. reprezentacije. Vijeće ministara, napokon je pozitivno odgovorilo na Pjanićev zahtjev. Iako je mogao biti rekorder, kao najmlađi igrač u A reprezentaciji Luksemburga, premda je imao otvoren poziv za nastup u francuskoj mladoj selekciji, nogometni je dragulj sve to galantno odbio i dočekao – kako sam priznaje – najsretniji trenutak u životu. Proslavio je kako samo jedan fudbaler poželjeti može, trijumfom i golom za svoju ekipu. Metz je sinoć pobjedom od 3:0 u gostima protiv Strazbourga prošao u osminu finala Kupa Francuske. Treći gol za Metz djelo je bh. internacionalca.
– Isplatilo se čekanje i strpljenje. Bilo mi je teško, ali nisam gubio nadu – priča Pjanić.Zahvaljuje svima, ljudima iz Saveza (Ušanović, Nikić, Prolić, Jaha, Džipa…), prijateljima, ali izdvaja neke.
– Zahvalan sam gospodinu Željku Komšiću, koji se založio da dobijem pasoš. Znam da su puno pomogli Senad Šepić i Amer Obradović. Zahvalan sam i Fanatikosima. Oni su me podržavali, kao i ja priželjkivali ovaj trenutak. Od Fanaticosa mi je došla prva čestitka. Poslao mi je jedan od vođa. Hvala svima koji su pomogli, sada imam dodatnu obavezu. Neću ih razočarati.

Kada Vam je bilo najteže proteklih mjeseci?

– Svaki put kada sam ranije napuštao hotel. Sjećam se prvog dolaska sa mladom reprezentacijom u Teslić. Srce me boljelo kada su oni krenuli za Francusku, a ja ostao. Napustio sam hotel mladih i došao u A tim, koji se spremao za Grčku. Taman kada sam se ponadao da ću možda krenuti za Grčku, morao sam i njih ispratiti i ostati sam u hotelu. Tako je bilo i mjesec kasnije, kada je mlada selekcija igrala sa Velsom i Maltom. Ipak, bilo mi je drago što su me u kratko vrijeme prepoznavali ljudi na ulici, na aerodromu, gdje god sam šetao.

Sretan, ali je pomalo i tužan. Evo i zašto?

– Žao mi je što neću igrati sa zvijezdama kakve su Barbarez i Salihamidžić. Maštao sam da jednog dana igram sa njima. Ipak, sretan sam što ću biti u timu sa Bajramovićem, kojeg izuzetno cijenim, zatim sa Spahićem, Hasagićem…
Prije samo tri četiri godine, “Mire”, kako mu tepaju u Francuskoj, sa tribina je bodrio naše vedete.

– Bio sam juniorski reprezentativac Luksemburga, ali sam na utakmici našeg A tima, navijao sa navijačima BiH, kada smo pobijedili 1:0 Luksemburga. Radovao sam se golu Barbareza.

Silno čeka poziv novog bh. selektora?
– Jedva čekam debi. Čuo sam da su Kodro i Bolić pohvalno govorili o meni. Laska mi to, jer su Kodro i Bolić velika imena – u razgovoru za “San” kaže Miralem Pjanić.  (Kliker.info-San)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku