hamburger-icon

Kliker.info

Milorad Dodik: Čović će biti više naš član Predsjedništva BiH nego Ivanić !!

Milorad Dodik: Čović će biti više naš član Predsjedništva BiH nego Ivanić !!

11 Januara
08:26 2015

Jarani222Vlast Republike Srpske koju predvodi Milorad Dodik ne priznaje Mladena Ivanića koji je osvojio 317.799 glasova za predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i srpskog člana, već je to za ćelnika SNSD-a Dragan Čović, piše novinska agencija Patria.Da je tako, Dodik je potvrdio i javno pred kamerama RTRS-a.

– Dragan Čović će više biti član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske nego Mladen Ivanić, poručio je predsjednik RS-a.Čović nije reagirao na ovu Dodikovu izjavu, pa se Patria pita prihvaća li to on prešutno ulogu koju mu je čelnik SNSD-a dodijelio, te dodaje kako Čović time samo potvrđuje još jednom kako je njegova i Dodikova veza najčvršća, i politička i interesna i privatna, koja postoji u BiH.

Svojom nazočnosti na svečanosti obilježavanja Dana Republike Srpske 9. siječnja u Banja Luci, gdje je dobio počasno mjesto u prvom redu Čović je dodatno dao još jedan čvrst argument svim političkim analitičarima koji tvrde kako je ovaj dvojac dogovorio definitivnu podjelu države Bosne i Hercegovine, a u toj priči i Dodikovo nedvojbeno opredijeljenje da podrži Čovića u planu za stvaranje trećeg entiteta, piše Patria.

I ne smeta Čoviću što je puštana „Bože pravde“, i što su tu „četiri S“ koji su bili izgovor za protjerivanje i ubijanje i pripadnika njegovog hrvatskog naroda. Koga je to više briga za njih? Čovića zasigurno nije jer je pljeskao održanim govorima u kojima se veličala Republika Srpska, a država Bosna i Hercegovina negirala.

Ja tebi mjesto u Vladi RS, ti meni u Vladi FBiH. I polako i jedan i drugi ispunjavaju svoje političke ciljeve, ali i obećanja međusobno dana. U sljedećem razdoblju na sceni će, čak i kada se formira državna izvršna vlast, nastupiti koordinirane blokade koje će vještački stvarati Čović i Dodik, dodaje Patria i ističe kako će Čović zbog Dodika i obećanja kako će dobiti jedno ministarsko mjesto u Vladi FBiH biti u stanju rasturiti kompletnu federalnu vlast.

I naravno to mu odgovara. Sve te rušilačke metode, koje se primjenjuju „u rukavicama“ vode samo ka jednom. Stvaranju famoznog trećeg entiteta, i definitivnoj podjeli zemlje. Čovićev boravak u Banja Luci pečat je na „vječno“ prijateljstvo s Dodikom. Pitanje je imaju li u svojim planovima i „bošnjačkog“ partnera?, pita se Patria. (Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku