hamburger-icon

Kliker.info

Mijo Jelić: Hrvatima u BiH vlada Čovićeva partizanska ”Soko eskadrila”

Mijo Jelić: Hrvatima u BiH vlada Čovićeva partizanska ”Soko eskadrila”

08 Juna
07:52 2018
Prvi put javno general Zlatan Mijo Jelić je oštro kritizirao Dragana Čovića.

”Od svih predizbornih obećanja koja je dao, Čović je ispunio samo ona prema svojoj rodbini, svojim prijateljima i partizanskoj eskadrili iz ‘Soko grupe’, izjavio je general HVO-a i HV-a Zlatan Mijo Jelić gostujući u emisija ”Bujica” na zagrebačkoj Z1 televiziji.

Na pitanje urednika i voditelja Velimira Bujaneca kakva je to eksadrila, general Jelić je odgovorio: ”Soko grupa su Čovićeve kolege koje su prije rata radile s njim u mostarskom ‘Sokolu’. Zato kažem da danas Hrvatima u BiH vlada Čovićeva partizanska ‘Soko eskadrila’.”

Prvi put javno general Jelić je oštro kritizirao hrvatskog člana Predsjedništva BiH, predsjednika HDZ-a BiH i HNS-a Dragana Čovića.

”Nije kriva samo bošnjačka i srpska politika ili politika međunarodne zajednice za katastrofalan položaj Hrvata u BiH kriva je i neravnopravnost unutar našega nacionalnoga korpusa,” kazao je Jelić.

Kao posebno negativan primjer kadroviranja u HDZ-u BiH, general Mijo Jelić naveo je Miju Krešića, zamjenika ministra sigurnosti u Vijeću ministara BiH za kojeg je kazao je da je za vrijeme Domovinskog rata u Hrvatskoj bio u JNA, a u BiH na strani Armije BiH.

No, gostujući u ”Bujici”, nije se samo na tome zaustavio te je prozvao još neke visoke dužnosnike HDZ-a BiH.

”Josip Grbeša, ministar pravosuđa BiH iz redova HDZ-a BiH je profesor latinskog jezika, a Zora Dujmović, ministrica kulture i sporta FBiH – je socijalna radnica. Denis Lasić je ministar prometa i komunikacija FBiH, a profesor je matematike. Unutar hrvatskog nacionalnog korpusa stvorila se tolika neravnopravnosti i negativna selekcija da Hrvatima u BiH upravljaju nestručni i nečasni ljudi”, ispričao je general Zlatan Mijo Jelić.

U emisiji je još prozvao i Vjekoslava Bevandu, Ljerku Miličević, Iliju Đolu, Miljanu Glamuzinu i Vilima Primorca.

(Kliker.info-Vijesti)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku