hamburger-icon

Kliker.info

Michael moore pisao Obami : Mržnja je danas poražena

Michael moore pisao Obami : Mržnja je danas poražena

07 Novembra
19:37 2012

Filmski režiser i producent Michael Moore uputio je čestitku Baracku Obami na njegovom ponovnom izboru za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država rekavši da je danas mržnja izgubila.Na svojoj Facebook stranici Moore je čestitao svima."Ova zemlja se doista promijenila, a ja vjerujem da se ne možemo vraćati unatrag. Mržnja je danas poražena. To je samo po sebi predivno. Uz sve žene koje su izabrane večeras! Potpuni ukor neandertalnim stavovima. Sada počinje pravi posao. Moramo se okupiti svi zajedno, milioni nas, i insistirati da predsjednik Obama i demokrati ustanu i bore se, a ako Predstavnički dom odbije da sarađuje moramo ih pritisnuti sa svih strana", napisao je..

"Istovremeno, moramo Obami čuvati leđa. Kako je on blokiran i napadnut od desnice, mi moramo biti uz njega. Mi smo većina. Hajde da se tako i ponašamo. I molim vas, gospodine predsjedniče, učinite da banke i Wall Street plate. Vi ste šef, a ne oni. Povedite borbu kako bi se novac izbacio iz politike – potrošnja zabilježena na ovim izborima je sramotna i opasna. Nemojte čekati do 2014. da naše vojnike vratite kućama – vratite ih sada. Zaustavite napade bespilotnim letjelicama na civile. Zaustavite besmisleni rat protiv droge. Zauzmite čvrst stav kada su u pitanju klimatske promjene – ne obraćajte pažnju na luđake i pozabavite se time od ovog trena. Isključite motiv za zaradom iz stvari za koje bi svaka civilizirana država rekla ‘ovo je za opće dobro’. Napravite visokoškolsko obrazovanje pristupačno svima, a ne da šaljemo 22-godišnjaka u svijet već opterećenog dugom. Stavite moratorij na zapljene i istjerivanje ljudi iz svojih domova. Postoje načini da se stvore dobro plaćeni poslovi", piše Moore i dodaje:

"Imam nekoliko ideja, ako imate par minuta. Učinite vaš drugi mandat historijskim! Na kraju, zahvaljujem pokretu ‘Okupiraj’, koji je prije godinu dana uspostavio ton ove predizborne kampanje sa ‘jedan posto protiv svih ostalih’ – i podstaknuo Obamu i njegovu kampanju da shvate da postoji sveprisutni sentiment među građanima protiv onog što su bogati učinili. I to je dovelo do Romneyjeve opaske o ‘47 posto’, što je bio početak kraja njegove kampanje".Moore u čestitki zahvaljuje organizaciji “Mother Jones” na objavljivanju onog tajnog videa, zahvaljuje onom radniku koji radi za minimalac i koji je snimio taj video. Zahvaljuje Sandri Fluke jer je istrpjela sve uvrede i što je postala bitan vođa samoniklog društvenog pokreta."Hvala vam Todde Aikine zbog … jednostavno onog što jeste. Hvala vam direktori Chryslera i GM-a što ste snažno stali protiv republikanskog kandidata, rekavši da živi u ‘alternativnom svemiru’ kada je lagao o kompaniji Jeep. Hvala vam, guverneru Christie, što ste zakucali i posljednji esker u kovčeg. I hvala ti, majko prirodo, na svoj užasnoj šteti koju si prouzrokovala prošle sedmice. Ironično, ali postala si uzrokom propasti stranke koja ne vjeruje u tebe ni u tvoju ogromnu moć. Možda će sada početi vjerovati", zaključio je Moore čestitku Baracku Obami.(Kliker.info-Fena)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku