hamburger-icon

Kliker.info

Međunacionalni incident: Učenici Srednje Elektrotehničke škole pretučeni u zapadnom dijelu Mostara

Međunacionalni incident: Učenici Srednje Elektrotehničke škole pretučeni u zapadnom dijelu Mostara

08 Novembra
16:57 2006

Nakon odigravanja utakmice Srednje elektrotehničke škole i Ekonomske škole iz istočnog, odnosno zapadnog dijela Mostara jučer je  na igralištu kod Građevinske škole u zapadnom dijelu grada   došlo do teškog incidenta, javila je RTV Mostar.

                                   Anel Isić

Učenici Srednje elektrotehničke škole su bukvalno pretučeni, a tri učenika su zadobila ozbiljnije povrede. Kako saznajemo, radi se o Eldinu Merziću, Anelu Isiću  i Emil Šejtaniću, koji su prebačeni u mostarsku bolnicu. Tamo im  je ukazana pomoć, nakon čega su pušteni na kućni oporavak.   

                      Alen Isić i Eldin Merzić

– Odmah nakon što smo izašli na igralište iz publike su počeli da bacaju boce, kamenje, tupe predmete. No, uprkos tome utakmica je započela Tokom utakmice je došlo do okupljanja oko huligana 200 300 huligana koji su poslije utakmice napali na 12 članova ekipe ekonomske škole, inače mahom članova omladinske škole «Veleža», koji su bukvalno pretučeni – kazao je za medije profesor Srednje elektrotehničke škole Jasmin Drljević     Učenici Eldin Merzić i Anel Isić izjavili su da su bukvalno pretučeni i da su ih huligani udarali nogama,  šakama i tupim predmetima po glavi, leđima i drugim dijelovima tijela.   Portparol MUP-a HNK Srećko Bošnjak u izjavi za «Dnevni avaz» potvrdio je da je došlo do incidenta, ali detalje ovog slučaja nije mogao iznositi. Više informacija bit će poznato danas. Prema prvim informacijama, kako je kazao Bošnjak veća skupina navijača napala je mladiće iz Srednje elektrotehničke škole. Pretpostavlja da je razlog napada činjenica da neki od njih nastupaju za omladinske kategorije FK «Velež».

(Kliker.info)

 

 

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku