hamburger-icon

Kliker.info

Masovna tuča na sjednici izborne skupštine HDZ 1990 u Posušju, povrijeđen Vjekoslav Bakula

Masovna tuča na sjednici izborne skupštine HDZ 1990 u Posušju, povrijeđen Vjekoslav Bakula

30 Augusta
20:31 2006

Vjekoslav Bakula, predsjednik kantonalnog odbora «HDZ 1990» i kandidat za čelnika općinske organizacije te stranke povrijeđen je sinoć u masovnoj tuči  članova općinskih struktura te stranke koja se dogodila pred održavanje izborne skupštine Općinskog odbora HDZ 1990.  Portparol MUP-a ZHK Damir Čutura rekao je za «Kliker.info» da do narušavanja javnog reda i mira došlo oko 18. 20 sati u utorak i da je u incidentu učestvovalo više osoba.

 – Tokom održavanja stranačkog skupa u jednom trenutku došlo je do svađe i naguravanja između I. B. (41), I. K. (45), V. B. (39) i M. B. (35) pri čemu je V. B. zadobio udarac u glavu. Također, prilikom ovog incidenta zasad neidentificirana osoba počinila je krivično djelo oštećenja tuđe stvari. Naime, u incidentu je razbijena i ploča kantonalnog ministarstva privrede koje je, također, smješteno u kino dvorani. Po završetku obrade podnijet ćemo prekršajne, odnosno krivičnu prijavu protiv  odgovornih osoba – rekao je Čutura, dodajući da će u sklopu istrage, pored vinovnika, biti saslušano na desetine svjedoka.  

Pored povrijeđenog Bakule u incidentu su učestvovali Ivica Bošković, Ivica Ito Karamatić, Mirko Buntić. Neko od njih Bakulu je udario šakom u glavu. Vinovnici incidenta su prvi ljudi rukovodstva HDZ 1990 u mjesnim zajednicama, a navodno je do nesuglasica došlo oko izbora predsjednika Općinskog odbora HDZ-a 1990 u Posušju. Incident je posljedica frakcijskih obračuna u OO HDZ 1990 u Posušju. Uprkos incidnetu uz jako policijsko osiguranje sinoć se održala izborna skupština. Izabran je Općinski odbor stranke, ali ne i njegov predsjednik. Iz Središnjice HDZ 190 jučer su osudili incident u Posušju. Tvrde da je «skupina osoba pokušala spriječiti održavanje skupštine», te da se radilo o smišljenom incidentu onih «kojima nije u interesu postojanje još jedne hrvatske stranke». Uvjeren je da je napad planiran i da je neko angažirao «neodgovorne pojedince za napad na nas». 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku