hamburger-icon

Kliker.info

Marković: U Portugalu nam treba pobjeda

Marković: U Portugalu nam treba pobjeda

12 Septembra
00:25 2006

Selektor Nenad Marković naglašava da njegovoj ekipi u ovom trenutku nisu potrebne nikakve kalkulacije. "U Portugalu  treba da ponovimo igru iz zadnjag susreta protiv  Izraela. Treba da se ponašamo kao ekipa koja je došla po pobjedu, koja nam jedino odgovara. Stvari kao ove u sportu se dešavaju i nije potrebno neko veliko čudo kako bi mi na kraju završili kao prvi u grupi",  kazao je Marković. 
Za konačan rasplet u grupi  naša ekipa će u mogom zavisiti i od selekcije Izraela, koja je izgubila šanse da izbori nastup na  EP. 
"Pitanje je koliko će ekipa Izraela imati motiva da igra u naredna dvije utakmice, ali ja mislim da su oni svi vrhunski profesionalci i da će dati svoj maksimum. Ne treba da se previše opterećujemo  time, mi  moramo da uradimo naš dio posla, a to je da pobijedimo Portugal", ponovio je Marković.  Reprezentativac Saša Vasiljević ističe da  igrači znaju svoj cilj u predstojeća  dva susrata s Portugalom i Makedonijom.
"Znamo da imamo kvalitet  i mislim da ćemo uspjeti.  Imamo jak motiv da se revanširamo Portugalcima, koji su nas s mogo sreće pobijedili  u Sarajevu", kazao je Vasiljević.  U osvrtu na zdravstveni bilten igrača Marković je kazao da je definitino otpala mogućnost igranja Edina Bavčića, koji još nije sanirao povredu. Zbog virusne upale grla jutros  nisu trenirali Damir Mršić, Damir Krupalija i Ervin Jazvin, ali njihov nastup u Portugalu nije upitan.  Marković se osvrnuo i na "slučaj Teletović",  za koji je naglasio da, je još uvijek nejasan.  "Mirza je čitavo vrijeme priprema imao veliki pritisak svog kluba iz Španije da se priključi njihovim pripremama. Zbog toga  ima određen psihološki pritisak i ne može  se da se skocentriše na stvari koje tražimo od njega. Očekijem Mirzu večeras na trenigu. Mislim da svakom igraču u prvom planu treba da bude prvo reprezentacija, a onda klub", kazao je Marković. Marković je najavio da će zvačino saopćenje o nastupu Teletovića večaras izdati  Košarkaški savez BiH, u kojem će biti razjašnjena čitavu situaciju oko ovog mladog igrača.

(FENA)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku