hamburger-icon

Kliker.info

MAGLA PROGUTALA MOSTAR!

MAGLA PROGUTALA MOSTAR!

06 Januara
07:48 2007

Magla je u noći sa petka na subotu bukvalno progutala Mostar. Nakon prilično sunčanog dana, magla koja se nad grad spustila između 22 sata i ponoći, iznenadila je Mostarce. Grad je izgledao jezivo. Vidljivost se spustila na svega par metara. 

Magla, posebice ovako gusta, veoma rijetka u Mostaru. Ni stariji Mostarci ne sjećaju se ovakve magle. Mnogi su sinoć komentirali da ih je Mostar posjetio na Sarajevo, a ponegdje se moglo čuti i pjevušenje čuvene Merlinove: «Pala magla do pola Sarajeva…».

 

Oni nešto zlobniji u šali su komentirali kako su maglu donijeli federalni ministri i službenici federalnih ministarstava koji su nedavno iz Sarajeva doselili u grad Na Neretvu. U obzir je uzeto i razmišljanje o sve očitijim klimatskim promjenama. Bilo kako bilo, najveći su danak nove mostarske stvarnosti platili vozači.

Budući da nisu navikli na maglu, većina njih se teško snalazila na cesti. Činilo se kao da «tapkaju» na mjestu. Na sreću, kako smo izvješteni u MUP-u HNK, za sada nije bilo ozbiljnijih saobraćajnih udesa povezanih s maglom. Svojevrsnu "noć užasa" u Mostaru ilustriraju i ove fotografije koje smo snimili kod mostarskog HIT-a, u središtu grada. (Kliker.info)

 

 

 

 

 

 


Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku