hamburger-icon

Kliker.info

Lotom protiv krize : Banjalučanin na lotu dobio 2,8 miliona maraka

Lotom protiv krize : Banjalučanin na lotu dobio 2,8 miliona maraka

04 Februara
20:24 2009

Listić lota sa dobitnom kombinacijom sedmice, koji je zasad nepoznatom Banjalučaninu donio više od 2,8 miliona maraka, uplaćen je na prodajnom mjestu "Lutrije RS" u naselju Nova varoš. Ovo je juče potvrdio Goran Šaula, PR menadžer "Lutrije RS", koja zajedno s "Državnom lutrijom Srbije" priređuje igru na sreću "Loto 7 od 39", te istakao da je ovo najveći dobitak u istoriji Republike Srpske. "Dobitnik se još nije javio, tako da njegov identitet još i ne znamo", rekao je Šaula.On je dodao da se radi o sedam pogodaka u igri "Loto online" i to baš u godini u kojoj "Lutrija RS" slavi 15. rođendan."Jubilarna godina – jubilarni dobitak", kazao je Šaula.Govoreći o porezu koji dobitnik mora da plati, Šaula je istakao da se radi o "slatkom problemu igrača"."Porez na dobitak u visini od 20 odsto od ukupnog dobitka plaća se na mjestu gdje se ostvaruje, odnosno isplaćuje dobitak, što je u ovom slučaju u Beogradu", kazao je Šaula.

On je napomenuo da je po pravilu identitet dobitnika zaštićen."Naročito su zaštićeni dobitnici ovako velikih novčanih suma. Očekujemo da će nam se dobitnik javiti kroz nekoliko dana jer nam se obično ne jave istog dana već daju sebi nekoliko dana da se snađu u svemu tome, a možda i dok se malo otrijezne, ko zna", rekao je Šaula.On je pozvao dobitnika da se čim prije javi u "Lutriju RS", kao i da svima ispriča kako je odigrao baš dobitnu kombinaciju."Mislim da sve interesuje kako je dobitnik odabrao baš ovu kombinaciju. Takođe, siguran sam da upravo on može najbolje reći kako je dobro igrati loto. No, ono što je sigurno je da će sve ovo u još većoj mjeri popularizovati ‘Loto 7 od 39’, jednu od najpopularnijih igara na sreću kod nas. Smatram da će loto samim ovim dobiti krila", istakao je Šaula.

Sanja Seizović, radnica u kiosku "Lutrije RS" u kojem je uplaćena dobitna kombinacija, kazala je da ono što sa sigurnošću može reći je da je dobitna kombinacija uplaćena oko podneva u utorak."Nažalost, jako slabo pamtim lica, tako da ne postoji gotovo nikakva šansa da se sjetim mogućeg dobitnika, a pri tom utorak je dan kada se obično uplati 80 odsto listića", rekla je Seizovićeva.Ona je dodala da već dvije godine radi ovaj posao, ali da do sada nije bilo ovako velikih dobitaka.Na pitanje da li očekuje da joj se srećni dobitnik javi, Seizovićeva je rekla da ne vjeruje da će se to desiti."Radi se o zaista velikom novcu, tako da ne vjerujem da će on željeti da otkrije svoj identitet, mada mi se dešavalo da nakon nekoliko mjeseci dobitnici dođu i nagrade me uz riječi: ‘Evo, ovo je za Vas, znate ja sam onda dobio'", kazala je Seizovićeva.Prema njenim riječima, ovo prodajno mjesto "Lutrije RS" sada će vjerovatno postati jedno od najpopularnijih."Ljudi kod nas su jako sujevjerni i vjerujem da će sada da se poveća broj uplata kod mene", rekla je Seizovićeva, te dodala da loto u većem broju igraju starije osobe, a brojevi koje koriste su obično oni koji se nalaze u nekom za njih veoma važnom datumu, kao što su rođendani, vjenčanja i drugo.  

Dobitna kombinacija     Dobitna kombinacija koja je izvučena u utorak naveče u 5. kolu je: 1, 2, 12, 16, 18, 33, 36, a šest pogodaka ima 35 dobitnika, kojima pripada po oko 2.500 eura.Inače, ovo je prva ovogodišnja sedmica. Od juna 2006. godine, od kada je u upotrebi novi loto bubanj, izvučene su 24 sedmica (25 dobitnika). Samo dvije sedmice su pripale igračima iz RS. Prvi dobitnik u RS bio je iz Bijeljine u julu 2007. Do 2007. godine rekordna je bila 1998. godine, kada je izvučeno samo pet sedmica. Rekordni dobitak lota bio je 2005. godine, kada je sedmica izvučena u 12. kolu i dobitniku donijela više od 3,2 miliona eura. Garantovani nagradni fond u narednom, 6. kolu, je 300.000 eura.  (Kliker.info-NN)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku