hamburger-icon

Kliker.info

Loša navika zbog koje vam je struk još širi

Loša navika zbog koje vam je struk još širi

31 Marta
05:41 2015

cola13OK, nije nikakva novost da gazirana pića nisu nimalo dobra za zdravlje, no najnovije istraživanje objavljeno u američkoj publikaciji The Journal of the American Geriatrics Society otkrilo je da je konzumiranje gaziranih pića štetnije nego što se mislilo, a osobito u večernjim satima prije odlaska na počinak.

Dakle, znojenje u teretani i naporna tjelovježba pada u vodi ako se ne možete oduprijeti porivu uživanja u omiljenom gaziranom piću, piše Yahoo! Health. Ovo je istraživanje pokazalo da slatki napici mogu još više naškoditi nego što se ranije mislilo. Osobe koje su redovito pile gazirane napitke u razdoblju od devet godina imale su tri puta veću količinu sala na trbuhu od onih koje nisu pile takva pića.

U istraživanju je sudjelovalo 749 osoba u dobi od 65 godina pa naviše.  Iako su se suzdržavali od kalorične hrane, upravo su zbog gaziranih pića imali više sala na trbuhu. Još više plaši činjenica da je salo na trbuhu povezano s dijabetesom tipa 2, bolestima kardiovaskularnog sustava i upalama.

Nutricionisti su uvjereni da su za to kriva umjetna sladila koja se nalaze u gaziranim pića.
Druge studije provedene na miševima pokazale su da umjetni zaslađivači utječu na promjene u crijevnoj bakteriji i smanjenje hormona leptina koji utječe na apetit. U svakom slučaju, umjereno pijenje takvih pića vam neće naškoditi, no sve ovo nas tjera na razmišljanje.

(Kliker.info-Tportal)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku