hamburger-icon

Kliker.info

Ljubo Bešlić na spisku ratnih-vojnih invalida

Ljubo Bešlić na spisku ratnih-vojnih invalida

22 Novembra
16:20 2007

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić nalazi se na spisku primalaca naknada za ratne vojne invalide, saznaje «Dnevni avaz». Prema spisku korisnika invalidnina i naknada, koje je objavilo Federalno ministarstvo za pitanje boraca i invalida odbranbeno oslobodilačkog rata, Bešlić se nalazi na spisku  više od četiri hiljade RVI u Mostaru, što  nam je potvrđeno i od izvora bliskih Uredu boračko invalidske zaštite u Mostaru.

 


             Spisak invalida iz Mostara  na kojem se nalazi i Bešlić

Mostarski gradonačelnik se nalazi na spisku RVI za područje Mostara pod rednim brojem 294 gdje je navedeno da  Bešlić (Pere) Ljubo rođen 27. jula 1958. godine pripada tzv. petoj kategoriji invalida. Prema članu 10. Zakona o pravima branitelja i članova njihovih porodica,   radi se o invalidima sa 70 posto invaliditeta. Po tom osnovu, on na ime lične invalidnine prima 234, 88 KM, što je   oko 32 posto od osnovice, koja je  734 KM. Rješenje po osnovu kojeg Bešlić prima    invalidninu broj: 14-43-1-2245/06 izdato je 1. juna 2006. godine. I pored brojnih  pokušaja jučer nismo uspjeli dobiti izjavu gradonačelnika Bešlića.

 

Pored gradonačelnika Mostara, na spisku RVI nalazi se još jedan visoki  gradski zvaičnik. To je Ivan Beus, zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća Mostara. Prema spisku RVI Grada Mostara, Beus je, također,  ratni vojni invalid 70 posto, odnosno peta grupa RVI  i, poput Bešlića, prima 234, 88 KM. Beus naj je potvrdio da prima invalidninu i to već duže vrijeme, teda to «nije nikakva tajna».

Faruk VELE (Dnevni avaz)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku