hamburger-icon

Kliker.info

Lideri šest stranaka danas u Sarajevu odlučuju o bh. vlasti

Lideri šest stranaka danas u Sarajevu odlučuju o bh. vlasti

21 Novembra
22:20 2006

Prema nezvaničnim informacijama, moguće je da se petorici lidera pridruži i Mladen Ivanić, prvi čovjek PDP-a. Na sastanak nije pozvan Zlatko Lagumdžija, predsjednik SDP-a BiH.
U razgovoru za "Dnevni avaz" Halilović kaže da SDA i SBiH imaju "različite simulacije paketa ministarskih pozicija".
 – Ne želim prejudicirati o kojim pozicijama se radi, s obzirom na to da će se o tome govoriti na sastanku lidera stranaka. No, sigurno se neće desiti da Bošnjaci budu neadekvatno zastupljeni u Vijeću ministara, kao što je to bio slučaj u prethodnom sastavu, kazao je Halilović.  HDZ BiH potvrdio je spremnost da prisustvuje tom sastanku.
– Nemamo zvaničnog poziva, ali ako stigne, predstavnici HDZ-a BiH učestvovat će u razgovorima, kazao je Mišo Relota, portparol ove stranke.
Sastanak lidera političkih stranaka bit će održan danas u kasnim poslijepodnevnim satima u zgradi Predsjedništva BiH.
– Očekujemo da ćemo na sastanku postići adekvatan dogovor kako bi konačno napravili korak ka uspostavi vlasti – kazao je za naš list Božo Ljubić.  Ljubić kaže kako je sigurno da će razgovorima prisustvovati stranački lideri, ali da se za sada ne zna hoće li učešće na sastanku uzeti predstavnici međunarodne zajednice, odnosno američki ambasador Daglas Meklheni (Douglas McElhaney). No, on poručuje, "vrata su svima otvorena".
Prvi čovjek HDZ 1990 nam je pojasnio da je današnji sastanak organiziran tokom razgovora u međusobnim telefonskim kontaktima lidera stranaka, tako da nekih oficijelnih poziva nije ni bilo.

(Dnevni avaz)Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku