hamburger-icon

Kliker.info

Leptirima i balonima protiv zaborava : Komemoracija Nelici Hadrović u američkoj državi Kentucky

Leptirima i balonima protiv zaborava : Komemoracija Nelici Hadrović u američkoj državi Kentucky

10 Oktobra
13:40 2022

Puštanjem leptira i balona ispred caffe Jokera u Lousvilleu  u američkoj državi Kentucky, prijatelji nedavno preminule Gornelije  Hadrović  su se u nedjelju  09. oktobra posljednji put  oprostili od  svoje Nelice ,  nesvakidašnje i omiljene  humanitarke koja je slaveći život i ljubav među ljudima  inicirala i pomogla bezbroj humanitarnih akcija posvećenih bolesnim i ugroženim ljudima i kolektivima u SAD i njenom Mostaru.

Iznenadna smrt je Nelicu zatekla u Mostaru u koji se nakon penzionisanja, prije dvije godine  vratila sa svojim Bubom , idejnim tvorcem i jednim od osnivača  Crvene noći za Sjevernu Ameriku , sportsko-kulturne manifestacije   posvećene FK Velež iz Mostara. Sahranjena je u četvrtak  na groblju Sutina u Mostaru , a komemoracija dobroj vili Crvene noći upriličena je u gradu gdje je Nelica sa porodicom provela gotovo pola svog života i to na mjestu koje su i ona i Buba zvali svojim  drugim domom.

“Laka ti mostarska zemlja draga prijateljice , falit ćeš puno, puno, puno,  nama ovdje u Lousville”, istaknuto je tokom komemoracije u Jokeru , a u Kentuckyju  će, uvjereni smo, ostati sačuvana priča o jednoj Hercegovki  osjetljivoj na svaku vrstu nevolje i nepravde.

(Kliker.info)

Podijeli

3 0 komentara

 1. Enesa
  Enesa 11 Oktobra, 01:43

  Hvala na dirljivom i prekrasnom tekstu za našu Nelicu. Nedostaje ali živi u sjećanjima i srcu. ??

  Odgovori
 2. Fika
  Fika 11 Oktobra, 10:06

  Divna zeno spavaj mirno u gradu u koji te srce vratilo .neka te cuvaju andjeli Fika Cupo

  Odgovori
 3. Aida
  Aida 12 Oktobra, 23:35

  Nijema..jos uvijek!

  Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku