hamburger-icon

Kliker.info

Kraj spekulacijama : Putin se nakon 11 dana pojavio u javnosti!

Kraj spekulacijama : Putin se nakon 11 dana pojavio u javnosti!

16 Marta
14:28 2015

putin007Predsjednik Rusije Vladimir Putin pojavio se prvi put u javnosti od pretprošlog četvrtka, na sastanku sa predsjednikom Kirgistana Almazbekom Atambajevim.Susret dvojice lidera je vjerovatno jedan od najiščekivanijih sastanaka na svijetu ove nedjelje.

Razlog nisu teme njihovog razgovora, već činjenica da praktično cio svijet očekuje da se Putin ponovo pojavi u javnosti, prvi put nakon kratkog povlačenja.

Putin je prethodno viđen na sastanku sa italijanskim premijerom Matteom Renzijem 5. marta, a zatim su bez zvaničnog objašenjenja otkazane sve njegove međunarodne obaveze.  Tek prije četiri dana je najavljen današnji sastanak u Sankt Peterburgu sa Atambajevim, zatim i susret sa predsjednikom Južne Osetije u srijedu, da bi jutros bilo objavljeno da je za petak, 20. marta, u Astani planiran susret predsjednika Rusije, Bjelorusije i Kazahstana.

Iz Kremlja su proteklih dana objavljivane samo fotografije sa Putinovih sastanaka, ali su njihovu autentičnost osporili brojni mediji na Zapadu uz tvrdnju da su fotografije snimljene ranije.

Jedino što je zvanično rečeno u prethodnih deset dana o neuobičajenom medijskom odsustvu ruskog predsjednika, stiglo je od njegovog portparola Dmitrija Peskova, koji je rekao da je sa Putinom sve u redu, “da njegov stisak i dalje lomi ruke”, kao i da je “normalno da nisu svi sastanci za javnost”.

Osim toga, Peskov i ostali zvaničnici nekoliko puta su kratko reagovali na brojne teorije o “Putinovom nestanku”, demantujući da je predsjednik Rusije bolestan, pa čak i da je dobio dijete. Pojavile su se i glasine o tome da je umro, pa čak i da je svrgnut sa vlasti.

Zbog svega toga, sa velikom pozornošću je prošle nedjelje dočekana najava za Putinov sastanak sa predsjednikom Kirgistana.Kako je najavljeno, teme sastanke biće “preduzimanje daljih koraka sa unapređenje bilateralne saradnje, posebno u oblasti trgovine i investicija, kulturnim i humanitarnim kontaktima i odnosima u energetskom sektoru”. Osim toga, razgovarat će se o daljem pridruživanju Kirgistana Evroazijskoj ekonomskoj uniji koju čine Rusije, Bjelorusija, Kazahstan i Jermenija.

Putin je posljednji put “nestao iz javnosti” 2012. godine, kada je takođe otkazao nekoliko putovanja, a Kremlj je saopćio da je uganuo nogu i da je u pitanju sportska povreda.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku